У Кличка просять киян скаржитись на холод у дитсадках і школах



Фото ufa1.ru

Міська влада закликає батьків спільно контролювати температурний режим у школах та дитсадках.

Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявила заступник голови Київської адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

"Київська міська влада звертається до батьків із проханням інформувати через районні управління освіти, контакт-центр (15-51) та соціальні мережі про виявлені невідповідності температурного режиму в освітніх закладах", – сказала чиновник.

Старостенко відзначила, що рівень тепла у "переважній більшості дитсадків та шкіл" відповідає державним санітарним нормам.

"Станом на 11 січня у Києві є складнощі з опаленням у двох дитсадках, двох школах та одній школі-дитсадку у Деснянському, Дарницькому та Святошинському районах", - сказала вона.

Як відомо, згідно з державними санітарними нормами, температура у дошкільних навчальних закладах не має бути нижчою за 20 градусів, а у загальноосвітніх – 18 градусів за Цельсієм.

Раніше кияни скаржились, що у їхніх квартирах +15. Попри захмарні рахунки на тепло, мешканці змушені витрачатися ще й на світло, бо кімнати свої гріють обігрівачами. 

Київська адміністрація пообіцяла, що проведе комісійну перевірку у будинках, де в квартирах +14-15°С, для вирішення проблеми і здійснення перерахунку тарифу за опалення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ