У Києві та області сніжитиме до 9 січня



Фото zn.ua

На території столиці та Київської області з 5 по 9 січня очікується хмарна погода, сніг, на дорогах місцями ожеледиця.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції Київщини.

За інформацією Київської адміністрації, 5 січня на дорогах столиці очікується ожеледиця, невеликий сніг, хмарно з проясненнями, вітер південно-східний, 7-12 м/с.

6 січня очікується місцями невеликий сніг, температура вночі 8-10° морозу, вдень – 2-4° морозу.

7 січня погода погіршиться, зокрема, очікується місцями хуртовина, температура вночі 5-7° морозу, вдень – 2-4° морозу, вітер південно-східний та східний, 7-12 м/с.

Окрім того, 8-9 січня очікується невеликий мокрий сніг, а вночі 9 січня без істотний опадів. Температура вночі 4-6° морозу, вдень – 1-3° морозу.

У зв’язку з цим правоохоронці закликають водіїв бути особливо уважними та обережними при керуванні транспортними засобами, враховувати дорожні умови.

"Обов’язково рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями. Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, не перевищуйте швидкість. А при зупинці – включайте аварійну світлову сигналізацію", - наголошують у поліції.

Крім того, при проїзді пішохідних переходів, радять заздалегідь знижувати швидкість, не об’їжджати транспорт, який зупинився перед "зеброю".

Пішоходів закликають зненацька не виходити на проїжджу частину, переходити дорогу тільки в установлених для цього місцях.

"Крім того, радимо мати на одязі світлоповертаючі елементи. Це зменшить ризик потрапити в небезпеку на дорозі", - підсумували у поліції. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ