"Укрбуд" відмовився від скандального будівництва на Дарниці



Фото з сайту "Укрбуду"

Підприємства, що входять до складу Української державної будівельної корпорації "Укрбуд", вийшли з проекту будівництва житлового комплексу "Переможець" на вулиці Воскресенській, 2а в Києві.  

Про це повідомляє сайт "Укрбуду".

"Таке рішення прийнято керівництвом корпорації після низки публікацій у ЗМІ про проблеми зі зміною цільового призначення земельної ділянки під житлове будівництво", - йдеться в повідомленні.   

Фото з facebook Victor Zaitsev
 

У корпорації додали, що підприємства "Укрбуд" виступали в цьому проекті інвестором, а землекористувачем і замовником є ТОВ "Підрядне спеціалізоване ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд".  

Ділянку це підприємство отримало в оренду для обслуговування виробничої бази. Згодом через суд змінили цільове призначення під житлову забудову.

 ЖК "Переможець". Фото з сайту "Укрбуду"

Після чого замовник отримав дозвіл на будівництво № ІУ 115153072151 від 03.11.2015 року.

"Зараз цим питанням займаються юристи. З одного боку, у замовника на руках офіційно отриманий дозвіл на будівництво, з іншого боку, рішення суду, яке лягло в основу, викликає у багатьох сумніви. Ми не є стороною в цих відносинах, але через них страждає репутація "Укрбуду", тому ми вирішили вийти з цього проекту", - підсумував президент корпорації Максим Микитась.

 ЖК "Переможець". Фото з сайту "Укрбуду"

Як відомо, у листопаді у Києві розгорівся черговий будівельний скандал з корпорацією "Укрбуд", президентом якої є екс-депутат від "УДАРу-Солідарності" Максим Микитась. Незаконним називали зведення висоток біля парку "Перемога" неподалік метро "Дарниця", де на маленькому п’ятачку хочуть звести 9 секцій по 20 поверхів (ЖК "Переможець").

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ