Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/567d97ccb252e/
Українська правда
Київ

Київ боротиметься з незаконними будівництвами рекламою

26.12.2015  08:23


Столична влада має намір покласти край рекламі будівництва житла, яке ведеться без жодних документів.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Проблема незаконних будівництв у тому, що вони активно рекламуються і продають квартири, втягуючи людей в афери. У них і продажі є, бо є можливість рекламуватися. Основне завдання міста, щоб не було можливості у незаконних забудовників себе рекламувати", - сказав він.

"Я знаю, що найбільш відомий сайт нерухомості Лун не рекламує скандальні будівництва того ж Войцеховського. Ми будемо старатися  натиснути на цю вертикаль, щоб забудовник не міг розмістити свою рекламу. Крім того, нам треба попрацювати з рекламниками, які розмішують рекламу на бігбордах і сітілайтах, щоб попередити, що на них теж відповідальність по втягуванні в аферу. Ми просимо рекламників, щоб вони відмовлялись від реклами незаконних будівництв", - сказав Білоцерковець.

Київ спробує впливати на незаконні будівництва рекламою. Фото  domik.ua 

Також місто розглядає можливість розміщення соціальної реклами про незаконні будівництва.

"У нас є право на соціальну рекламу. Ми розглядаємо можливість розмішувати на ній перелік незаконних будівництв, щоб попереджати українців, що вони попадають під ризик. Цей ризик для них має бути усвідомлюваний", - сказав Білоцерковець.

Наразі, за його словами, потенційні інвестори можуть ознайомитися, чи законне будівництво на сайті "Центр моніторингу забудови міста Києва".

Скриншот з сайту

Як відомо, 25 грудня КП "Київблагоустрій" розпочало демонтаж паркану довкола будівництва ЖК "Маргарита", яке ведеться без жодних документів.

Внаслідок сутички з представниками компанії-забудовника було госпіталізовано 6 людей - комунальників, місцевих мешканців та охоронця.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.