Київ боротиметься з незаконними будівництвами рекламою



Столична влада має намір покласти край рекламі будівництва житла, яке ведеться без жодних документів.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Проблема незаконних будівництв у тому, що вони активно рекламуються і продають квартири, втягуючи людей в афери. У них і продажі є, бо є можливість рекламуватися. Основне завдання міста, щоб не було можливості у незаконних забудовників себе рекламувати", - сказав він.

"Я знаю, що найбільш відомий сайт нерухомості Лун не рекламує скандальні будівництва того ж Войцеховського. Ми будемо старатися  натиснути на цю вертикаль, щоб забудовник не міг розмістити свою рекламу. Крім того, нам треба попрацювати з рекламниками, які розмішують рекламу на бігбордах і сітілайтах, щоб попередити, що на них теж відповідальність по втягуванні в аферу. Ми просимо рекламників, щоб вони відмовлялись від реклами незаконних будівництв", - сказав Білоцерковець.

Київ спробує впливати на незаконні будівництва рекламою. Фото  domik.ua 

Також місто розглядає можливість розміщення соціальної реклами про незаконні будівництва.

"У нас є право на соціальну рекламу. Ми розглядаємо можливість розмішувати на ній перелік незаконних будівництв, щоб попереджати українців, що вони попадають під ризик. Цей ризик для них має бути усвідомлюваний", - сказав Білоцерковець.

Наразі, за його словами, потенційні інвестори можуть ознайомитися, чи законне будівництво на сайті "Центр моніторингу забудови міста Києва".

Скриншот з сайту

Як відомо, 25 грудня КП "Київблагоустрій" розпочало демонтаж паркану довкола будівництва ЖК "Маргарита", яке ведеться без жодних документів.

Внаслідок сутички з представниками компанії-забудовника було госпіталізовано 6 людей - комунальників, місцевих мешканців та охоронця.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ