Fitch підвищило довгостроковий рейтинг Києва



Фото smartclever.com.ua

Рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента міста Києва в іноземній валюті до "CCC" (вкрай спекулятивні облігації) з "D" (дефолт).

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз агентства.

Відзначається, що підвищення довгострокового кредитного рейтингу Києва пов'язане з завершенням реструктуризації єврооблігацій міста Києва на 550 мільйонів доларів, а також із задовільними результатами виконання бюджету.

Також Fitch підвищило рейтинг Києва в місцевій валюті до "CCC" з "D" після реструктуризації своїх облігацій на внутрішньому ринку, яка не передбачає списання основного боргу чи зниження купона – Київ продовжив термін погашення своїх муніципальних облігацій на 12 місяців із початкового терміну погашення 1 жовтня і 7 грудня 2015 року.

Fitch очікує, що бюджетні показники Києва залишаться волатильними через загальну слабкість суверенних державних паперів, а також зниження передбачуваності податково-бюджетної політики, що загострює негативні макроекономічні тенденції.

Fitch очікує зниження економіки України у 2015 році на 11,6%, що також негативно позначається на бюджетній забезпеченості міста.

А будь-які несприятливі зміни, що впливають на готовність і здатність рефінансувати або погасити свої внутрішні облігації, призведуть до зниження рейтингів Києва.

Як відомо, 22 грудня депутати Київради завершили процес переведення зовнішнього боргу Києва до державного.

22 грудня міжнародне рейтингове агентство Moody's змінило прогноз за рейтингом Києва в національній та іноземній валюті з негативного на стабільний.

Раніше повідомлялося, що Департамент фінансів КМДА 3 грудня уклав низку угод на присвоєння кредитного рейтингу Києву на загальну суму $221 тисячі доларів (еквівалентно 5,28 мільйона гривень).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ