У Києві взялися за чергове скандальне будівництво



КП "Київблагоустрій" розпочало демонтаж паркану довкола будівництва ЖК "Маргарита", яке ведеться без жодних документів.

Про це у facebook написав директор підприємства Іван Кліпа.

"О 6:00 приступили до демонтажу будівельного паркана чергового незаконного будівництва Войцеховського – ЖК "Маргарита", за адресою Булгакова, 12", - написав він.

Кліпа нагадав, що раніше у 2,5 метрах від будівля школи Войцеховський  без жодного документа звів 16-поверхівку.

"Суттєво порушені санітарні і будівельні норми. Поруч за планом мали збудувати ще чотири секції по 25 поверхів! Будівництво другої черги розпочали місяці півтора тому", - додав директор "Київблагоустрою".

"Справа честі для КМДА не дати збудувати другу "Еліта-Центр"", - підсував Кліпа. 

В 06:00 приступили к демонтажу строительного забора очередной незаконной стройки Войцеховского - ЖК "Маргарита", по адре...

Опубліковано Иваном Клипою 24 грудня 2015 р.

На сайті ЖК "Маргарита", попри демонтаж, пропонують квартири у третій черзі комплексу.

 

Продавець-консультант з сайту Тетяна продає квартири у третій черзі проекту – можна сплатити усю суму, можна в розстрочку до року. Заселяти людей обіцяють у вересні 2016 року.

На запитання, чи не вплине на терміни заселення те, що наразі міська влада проводить демонтаж паркану, продавець запевнила що ні.

"Так, є таке. Демонтуємо паркан, будемо нову алею робити. Ми планували самі гарну галерею поставити, як має бути. А благоустрій вирішив нам грошей зекономити, допомагає попередній демонтувати", - відзначила Тетяна.  

Як відомо, мер Києва Віталій Кличко неодноразово заявляв, що столична влада буде зносити будівництва, які ведуться з порушенням норм законодавства.   

Київська міліція розслідує 42 кримінальні провадження у сфері будівництва.

У січні 2015 року міліція зупинила будівництва житлових комплексів "Перлина Троєщини", "Сосновий бір", "Східна брама" та "Мозаїка", які здійснюються без дозвільних документів. На самобудах було вилучено будівельну техніку. Однак роботи у "Сосновому бору" тривали.

22 квітня на будівництво житлового комплексу "Сосновий бір", що на вул. Олевській, 15 у Святошинському районі, виїхали представники Генпрокуратури, УБЕП, УБОП, Київської та районної адміністрації.

Тоді ж Святошинська районна державна адміністрація пригнала екскаватор та демонтувала паркан і зарила котлован на незаконному будівництві ЖК "Сосновий Бір", що на вулиці Олевській, 7.

Також у квітні демонтували незаконне будівництво на вулиці Здолбунівській у Дарницькому районі столиці.

3 червня розпочався демонтаж верхніх поверхів будинку Філарета у Десятинному провулку.

У вересні столична влада взялася за ліквідацію чергового незаконного будівництва у місті – на вулиці Петропавлівській у Подільському районі засипали котлован.

Київрада встановила відповідальність для голів департаментів Київської адміністрації, які допустили незаконні забудови в столиці.

Столичні жителі також називають незаконним і протестують проти будівництва на Микільській слобідці, яке веде екс-депутат від "УДАРу" Максим Микитась.

Наразі забудовник шукає шляхи вирішення цієї проблеми. Зокрема, пропонує мешканцям зменшити кількість будинків, відновити зону здоров’я, і збудувати Центр розвитку дитини.

Крім того, забудовник хоче відкупитись від Патріаршого собору 70 сотками землі.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ