Кличко: Моя місія – спорудити меморіал пам'яті жертв Бабиного Яру



Бабин Яр. Фото visitkievukraine.com

Столична влада має намір залучити меценатів до фінансування спорудження меморіалу пам'яті жертв Бабиного Яру.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час робочої наради щодо підготовки та проведення заходів, приурочених до 75-річчя трагедії Бабиного Яру, повідомляє прес-служба політика.

Він відзначив, що наступного року виповнюється 75 років трагедії Бабиного Яру, але досі не зроблено нічого, щоб створити меморіал та увіковічнити пам’ять про загиблих.

"Щоб у майбутньому не сталося такої ж трагедії, ми повинні передати наступним поколінням пам'ять про помилки людства, які не повинні повторюватися. Я вважаю, моя місія як мера столиці – реалізувати проект будівництва меморіалу пам’яті жертв Бабиного Яру", - наголосив Кличко.

У ході зустрічі учасники обговорили проект спорудження меморіалу, який пропонує   Фонд пам’яті "Бабин Яр".

Згідно з ним, на території меморіального заповідника планується створити меморіал, де буде організована експозиція загальною площею у 5 тисяч кв. м., та працюватиме дослідницький інститут.

Будівництво планується здійснити за допомогою меценатів.

Наступного року в Києві пройдуть заходи, приурочені до 75-х роковин трагедії Бабиного Яру.

Місто готується провести жалобні заходи на території меморіального заповідника, вшанування Праведників Бабиного Яру, провести тематичні виставки та лекції, а також уроки для школярів, упорядкувати пам’ятні знаки та місця поховань.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ