Французи розказали Києву, як скоротити споживання газу на 31%



Фото moe-online.ru

Французька консалтингова компанія Seureca підготували план підвищення енергоефективності теплозабезпечення в 3 мікрорайонах Києва вартістю 25 мільйонів євро.

22 грудня цей плану презентували у столиці, повідомляє ПАТ "Київенерго".

Комплекс заходів націлений на скорочення споживання газу і будувався на основі аналізу  таких проектів у 3-х пілотних мікрорайонах – проспекті Науки, Татарці й Пуща-Водиці.

Зокрема консультанти радять укрупнити мережі, скоротити кількість працюючих котелень з 22 до 4-х, встановити індивідуальні теплові пункти в кожному будинку, а також перекласти деякі ділянки теплотрас.

"Реалізація такого проекту дозволить скоротити споживання газу на 31% від поточного рівня в зазначених мікрорайонах. Вартість проекту становить 25 мільйонів євро, термін реалізації – 3 роки", - йдеться в повідомленні.

Втілювати план підвищення енергоефективності пропонують за кошти приватних інвесторів, позики, кошти міста, кошти організацій, що фінансують проекти в сфері енергозбереження (ESCO).

Як відомо, у січні 2015 року "Київенерго", Seureca та КМДА підписали меморандум про співпрацю у сфері підвищення енергоефективності та ресурсозаміщення.

Консалтингова компанія Seureca – інжиніринговий підрозділ групи Veolia. Veolia environnement – французька компанія, що веде діяльність у чотирьох основних сферах: енергетики, водопостачання та водовідведення, поводження з твердими відходами та транспорту.

Seureca пропонує повний комплекс консультаційних послуг у сфері енергетики та комунального господарства національним урядам, місцевій владі й приватним компаніям.

Українська правдва. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ