Столичні ялинки обробляють смердючим розчином і "білять"



Фото vv.com.ua

КО "Київзеленбуд" розпочало обробляти вічнозелені насадження міста спеціальним розчином, щоб уберегти дерева від вирубки перед Новим роком.

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у комунальному об’єднанні.

Ялинки, сосни, смереки та інші хвойні дерева обробляють репелентом – засобом, що має неприємний відштовхуючий запах, або еко-фарбою, яка змінює колір хвої.

"Ці розчини безпечні для дерева і нетоксичні для людей і тварин. Але репелент має дуже різкий і неприємний запах за теплої температури, наприклад, якщо оброблену ялинку зрубати і принести додому. А еко-фарба створює на древі жовтуватий, білуватий чи синюватий наліт, ніби дерево притрушене пилом", - пояснили у зеленбуді.

"Це робиться для того, щоб захистити дерево від вирубки. Ялинка якийсь час матиме не дуже привабливий вигляд, але після новорічних свят через сніги і дощі ці засоби змиються, і дерево матиме звичний вигляд", - додали у комунальному об’єднанні.

У "Київзеленбуді" відзначили, що наразі посилені заходи з охорони хвойних дерев у лісопарковому господарстві міста.

"Створені мобільні групи, які патрулюють лісопаркові господарства. Штраф за вирубку ялинку у столичних лісах становить від 300 до 13 тисяч гривень залежно від діаметру дерева", - наголосили у прес-службі.

У "Київзеленбуді" додали, що завдяки таким заходам, останні 5 років у місті не фіксуються випадки вирубки ялинок перед Новим роком.

Як відомо, наразі у Києві відкрито 58 ялинкових ярмарків, з них 13 еко-ярмарків від КО "Київзеленбуд".

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ