Київрада просить Авакова взяти під особистий контроль справу про вбивство бійця АТО в Києві


Депутати Київради звернулись до керівництва МВС та Генпрокуратури з проханням взяти на особистий контроль розслідування справи про вбивство учасника АТО Артема Приходька у Києві.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні 17 грудня.

На початку засідання за підтримкою до депутатів прийшли мати убитого та її адвокат.

"Міністру МВС і Генпрокурору в зв'язку особливою суспільною напругою просимо взяти на особистий контроль хід розслідування трьох кримінальних проваджень по факту вбивства та нанесенню тілесних ушкоджень бійцям АТО і умисного вбивства бійця 12-го батальйону, учасника АТО Артема Приходька 27 вересня", - сказав Харченко.

За словами секретаря Київради Володимира Прокопіва, він розмовляв з новопризначеним начальником Нацполіції Києві Андрієм Крищенком, і той обіцяв взяти цю справу під особистий контроль. Також Прокопів додав, що на одному з засідань Київради у січні Крищенко проінформує депутатів про хід розслідування справи.

"Ми не залишимо цю ситуацію на самоплив. Я також візьму цю справу під особистий контроль", - сказав секретар міськради.

Як відомо, у ніч на 27 вересня в Святошинському районі бійка в ресторані закінчилася перестрілкою та ДТП, внаслідок якого загинув боєць Артем Приходько.

Інцидент стався після сутички ветеранів з групою агресивних людей у ресторані. Після цього один зі зловмисників, намагаючись утекти на авто, збив Приходька та протягнув його під машиною близько 200 м.

Один з дебоширів здався правоохоронцям, двоє інших, один з яких був тричі судимий за тяжкі злочини, перебувають у розшуку.

У Приходька залишились 2 дітей – 11 та 8 років. За словами матері загиблого та адвоката, розслідування цієї справи гальмується, винні досі не знайдені і не покарані. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ