Київенерго: у Києві вкрали 70 будинкових теплолічильників



Фото з сайту КМДА

Компанія "Київенерго" заявляє про крадіжку 70 будинкових вузлів обліку теплової енергії із січня 2015 року.

Про це під час круглого столу заявив директор структурного відособленого підрозділу компанії "Київенерго" "Київські теплові мережі" Євген Глушак, повідомляють "Українські новини".

"З початку року було вкрадено понад 70 будинкових лічильників, встановлених останнім часом", - сказав він.

Водночас за увесь час кампанії з установки будинкових вузлів обліку теплової енергії було вкрадено близько 109 лічильників.

"Київенерго" рекомендує балансотримачам будинків встановити необхідні засоби безпеки лічильників, такі як металеві двері, ґрати й надійні замки.

Якщо ж лічильник пошкодили, то перевірка та ремонт приладу обліку мають бути здійснені організацією, яка утримує лічильник на балансі.

За час перевірки, але не більше ніж 1 місяць, клієнт оплачує послугу відповідно до середньомісячних показань приладу обліку за попередній опалювальний період.

Нарахування проводяться за тарифом 657,24 гривні/Гкал для квартир і будинків з лічильниками.

Якщо прилад не повірений у місячний строк або несправний, плата за послугу вноситься відповідно до нормативів споживання, що становить 16,14 гривень/кв. м.

Лічильник може бути знятий із обліку через пошкодження або викрадення приладу обліку, або закінчення міжповірочного інтервалу.

Як відомо, станом на 2 грудня "Київенерго" встановила 4 173 теплолічильники у житлових будинках столиці.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ