Київ перевірить усіх підприємців, які купили місця під пересувну торгівлю



Фото kiev24.ua

Міська влада перевірить усіх підприємців, які перемогли на минулих торгах з продажу місць під пересувну торгівлю. Договори з перекупниками анулюють.

Про це під час зустрічі з представниками "Асоціації мобільних кав’ярень" повідомив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва Максим Кузьменко.

Він розповів, що на торгах виявили кілька випадків перекупників, які прийшли на торги, щоб потім перепродувати куплені місця.

"Такі договори, звичайно, будуть анульовані, а місця винесені на повторні торги", - сказав Кузьменко.

Крім того, недійсними визнають договори, які містили систематичні порушення – з використанням функції автоматичної ставки, наприклад.

"Зараз ми ретельно переглядаємо кожного підприємця-переможця минулих торгів. Так, звісно, можуть мати місце випадки, коли не зовсім чесні або відповідальні люди брали участь у торгах – ми розберемося з цим. Загальна стратегія залишається незмінною – у пересувній торгівлі має бути наведений лад", - сказав Кузьменко. 

Як відомо, у Києві відбулося два аукціони з продажу місць під пересувну торгівлю. На перших торгах з "пересувної" торгівлі було продано 127 об’єктів, що наповнило міський кошторис на майже 3 мільйони гривень.

На другому аукціоні реалізували 107 із 145 точок, що має принести у бюджет міста понад 6,6 мільйона гривень.

Водночас підприємці залишились незадоволеними їх результатами. Мовляв, на перших торгах були порушення з автоматичними електронними ставками, а потім місця віддавали підприємцям, наближеним до влади, за мінімальну ціну.

Вони влаштували акцію протесту під КМДА, вимагаючи скасувати торги.

Столична влада заявила, що подасть у суд на власників автокав’ярень, які своїми авто вже кілька днів перекривають тротуар перед мерією. 

24 листопада столична влада розпочала очищати центр міста від незаконних об’єктів пересувної торгівлі та автокав’ярень. Прибрати торгові точки обіцяли у "нульовій", "першій" та "другій" зонах.  

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ