У "Київенерго" розповіли, чому киянам прийшли "космічні" рахунки за тепло



Фото Тати Воронової з facebook

У жовтні "Київенерго" встановлювало тарифи за теплопостачання за методикою, яка враховувала температуру навколишнього середовища, тому платіжки були меншими, ніж у листопаді.

Про це на брифінгу 16 грудня заявив комерційний директор "Київенерго" Євген Бушма.

"Перше, на що треба звернути увагу, жовтень місяць – це початок опалювального сезону, листопад опалювання тривало цілий місяць. У жовтні ми приймали нову інноваційну методику, яка враховувала навколишню температуру. Тобто фактичного тепла, яке подавалося", - зазначив він.

"Оскільки ця норма не була затверджена Кабінетом міністрів, вона лише пропрацьовувалася. Це був пілотний проект. На даний момент вона не прийнята. Тому ми повернулися до стандартного нарахування – якщо немає лічильника, площа опалювальної квартири множиться на 16,14 гривень за метр квадратний", - пояснив Бушма.

Таким чином за квартиру за 2-3 кімнатну квартиру 50-70 кв.м. столичним жителям доведеться заплатити від 800 до 1150 гривень. А мешканцям, яких обслуговує ТОВ "Єврореконструкція" - іще більше, бо їм за кожен метр опалювальної площі нараховують по 16,92 гривні.

 

Представник "Київенерго" також розповів, як сьогодні киянам нараховують платіжки на тепло.

"У місті Києвом встановлені такі тарифи – якщо в домі є лічильник – 657,24 гривні  за гігакалорію. У нас залишається деякі квартири, які ще цього не мають. Для цього сегменту буде застосовуватися тариф – 16,14 гривні за кв.м. опалювальної площі", - зазначив Бушма.

Він відзначив, що станом на 1 листопада, з урахуванням тих лічильників, які були встановлені раніше і тих, які встановлювалися протягом листопада на комерційному обліку є 3 тисячі 944 пристрої.

"По цій кількості домів нарахування за листопад відбулося по фактичних показниках, тобто по г/кал", - сказав Бушма.

"Друга категорія – 2 тисячі 933 пристрої, які були прийняті на облік впродовж 1-30 листопада. Для цієї категорії є особливості, тому що на комерційний облік лічильники приймалися в різні дні. За листопад місяць всі кияни, які живуть в цих домах, отримали рахунки за опалення по 16,14 гривні за кв. м. За грудень кияни, які живуть в цих домах, платитимуть по г/кал", - підсумував представник "Київенерго". 

Він також похвалився, що в Києві, порівняно з іншими містами, ціни на тарифи по опаленню та на гарячу воду доволі посередні.

Як відомо, раніше у КМДА запевняли, що у грудні понад 93% київських родин розраховуватимуться за тепло за будинковими теплолічильниками, а не за тарифом.

Українська прада. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ