У столичні рибні патрульні уже хочуть майже 600 осіб



Фото day.kiev.ua

На посаду рибних патрульних Києва та області уже претендують 590 осіб. 

Про це на брифінгу 15 грудня заявив керівник проекту "Рибний патруль" Павло Гвозденко, повідомляє сайт Держрибагентства.

"Розпочинаючи запуск патруля ми розраховували, що матимемо 5 чоловік на місце – тобто 300 претендентів. Але, на наш приємний подив, бажаючих долучитися до реформування галузі виявилося набагато більше. Тільки за першу добу ми отримали 359 анкет. За перші 5  днів – 590", - сказав він.

Грозденко додав, що не всі кандидати відповідають вимогам – серед бажаючих стати рибними патрульними є хлопці 2001-го року народження, але те, що молодь хоче реформувати галузь, приємно дивує.  

Загалом же для Києва відберуть 63 інспекторів та 13 керівників та заступників.

Офіційний прийом анкет та документів триватиме з 15 грудня до 15 січня. 

Потім розпочнеться відбір. Він проходитиме у кілька етапів: аналіз анкет, психологічне тестування, перевірка рівня фізичної підготовки (біг, підтягування та плавання), медкомісія та співбесіда з конкурсною комісією. 

Після цього кандидатів чекає складання письмового іспиту на знання законодавства та специфічні професійні питання.

Після конкурсу на кандидатів чекає навчання. Освітня програма включатиме курси основ рибоохоронної діяльності, вивчення рибогосподарського законодавства, використання зброї, курси іхтіології та іхтіопатології.

Також планується посилати патрульних на стажування за кордон, на тренінги міжнародних експертів.  

"Рибні патрульні матимуть сучасну форму та човни, а також прилади нічного бачення та багато іншої техніки, що активно використовують їх європейські колегами.., дрони. Форма українських патрульних також буде пошита за аналогом до норвезького зразка", - йдеться в повідомленні Держрибагентства.

На воду нові патрульні вийдуть вже у березні.  

Проект на Київщині є пілотним, у 2016 році його досвід застосують по всій території України. 

У середині лютого відповідний конкурс розпочнеться у Чернігові, Черкасах, Полтаві, Запоріжжі, Миколаєві, Херсоні, Одесі, в регіоні Чорного та Азовського морів, підсумували у Держрибагентстві.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ