Київ розробив концепцію переробки побутових відходів



Фото biznes-prost.ru

Столична влада розробила власну концепцію у сфері поводження з побутовими відходами.

Про це під час круглого столу заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє сайт міської влади.

"У столиці є власна концепція поводження з відходами, яка передбачає формування прозорого та конкурентного ринку, а також поступове зменшення кількості відходів, що підлягають захороненню", - сказав він.

Чиновник відзначив, що за останній рік столиці вдалося на 10% збільшити кількість сміття, яке пішло на переробку.

"Це стало можливим завдяки спаленню відходів на заводі "Енергія", де за рік спалюється 240 тисяч тонн сміття, яке перетворюється на тепло. Однак ці обсяги необхідно збільшувати", - сказав Пантелеєв.

Він додав, що Київ готовий до співпраці з інвесторами для будівництва нових потужностей та впровадження нових технологій.

До 2020 року планується зменшити обсяги поховань відходів до 48%, що становитиме 576 тисяч тонн, цитують Пантелеєва "Українські новини".

Водночас, за словами чиновника, для ефективного впровадження столичної концепції необхідно прийняти низку правових змін та створити єдину стратегію поводження з побутовими відходами на національному рівні.

Крім того, на державному рівні необхідно запровадити економічно обґрунтовані тарифи на захоронення відходів, які б спонукали перевізників до пошуку шляхів переробки.

Наразі у Києві передбачено дві точки утилізації твердих побутових відходів – це завод "Енергія" та полігон №5 поблизу села Підгірці.

Водночас, за словами заступника голови Київської облдержадміністрації Олега Корбана, у Київській області існує 41 легальний полігон для поховання відходів і близько 1 тисячі нелегальних смітників.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ