Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/567023ea3e99a/
Українська правда
Київ

Киянам допоможуть "вибити" обіцяні ремонти житла за бюджетні гроші

15.12.2015  15:30


Фото shtukaturka.ru

Антикорупційний штаб Києва має намір розмістити на столичних житлових будинках інформацію про ремонтні роботи, які мали бути виконані упродовж 2014-2015 років, щоб допомогти мешканцям добитися виконання цих робіт. 

Про це у facebook повідомила засновниця Антикорупційного штабу Києва Галина Янченко.  

За її даними, у Києві у 2014-2015 році мали відремонтувати 1800 житлових будинків, однак часто такі роботи виконувалися дише на папері.

До 31 грудня на всіх цих будинках хочуть розклеїти оголошення з інформацією про вартість ремонту, перелік робіт та дату їх завершення.

Мешканців будинку просять порівняти написане з реальним станом речей і, якщо вони помітять "найменшу невідповідність", одразу повідомляти про це в Антикорупційний штаб Києва.

"Активісти вивчать всі отримані заявки та оскаржать порушення. Саме ви можете допомогти нам відслідкувати, куди зникають кошти столиці! Поширте оголошення на своєму і/або сусідніх будинках. Допоможіть з друком оголошень. Пожертвуйте кошти для друку. Зміни у вашому місті залежать від вас!", - закликала Янченко.

 

Як відомо, у жовтні Антикорупційний штаб Києва оприлюднив перелік будівель Києва, які мали відремонтувати за бюджетні кошти у 2015 році – Антикорупційну карту.

Загалом цього року за кошти киян мали відремонтувати 2 тисячі 525 будівель, на загальну суму 458 мільйонів гривень.

Також у 2015 році Антикорупційний штаб Києва отримав перший позитивний результат у боротьбі з корупцією на ремонтах – будинок у провулку Пожарського після відкриття кримінального провадження утеплили.  

Наразі інформація про ремонти у будинках доступна у вигляді Антикорупційної карти Києва.  

Натиснувши на будь-який об’єкт на карті, користувачі отримають дані про назву об’єкта, його адресу, суму, витрачену на ремонт, перелік фактично виконаних робіт та дату завершення ремонту.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.