Киянам допоможуть "вибити" обіцяні ремонти житла за бюджетні гроші



Фото shtukaturka.ru

Антикорупційний штаб Києва має намір розмістити на столичних житлових будинках інформацію про ремонтні роботи, які мали бути виконані упродовж 2014-2015 років, щоб допомогти мешканцям добитися виконання цих робіт. 

Про це у facebook повідомила засновниця Антикорупційного штабу Києва Галина Янченко.  

За її даними, у Києві у 2014-2015 році мали відремонтувати 1800 житлових будинків, однак часто такі роботи виконувалися дише на папері.

До 31 грудня на всіх цих будинках хочуть розклеїти оголошення з інформацією про вартість ремонту, перелік робіт та дату їх завершення.

Мешканців будинку просять порівняти написане з реальним станом речей і, якщо вони помітять "найменшу невідповідність", одразу повідомляти про це в Антикорупційний штаб Києва.

"Активісти вивчать всі отримані заявки та оскаржать порушення. Саме ви можете допомогти нам відслідкувати, куди зникають кошти столиці! Поширте оголошення на своєму і/або сусідніх будинках. Допоможіть з друком оголошень. Пожертвуйте кошти для друку. Зміни у вашому місті залежать від вас!", - закликала Янченко.

 

Як відомо, у жовтні Антикорупційний штаб Києва оприлюднив перелік будівель Києва, які мали відремонтувати за бюджетні кошти у 2015 році – Антикорупційну карту.

Загалом цього року за кошти киян мали відремонтувати 2 тисячі 525 будівель, на загальну суму 458 мільйонів гривень.

Також у 2015 році Антикорупційний штаб Києва отримав перший позитивний результат у боротьбі з корупцією на ремонтах – будинок у провулку Пожарського після відкриття кримінального провадження утеплили.  

Наразі інформація про ремонти у будинках доступна у вигляді Антикорупційної карти Києва.  

Натиснувши на будь-який об’єкт на карті, користувачі отримають дані про назву об’єкта, його адресу, суму, витрачену на ремонт, перелік фактично виконаних робіт та дату завершення ремонту.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ