Будинок профспілок залишився без банера. Вішати нову рекламу не планують. Оновлено



Після скандалу з велетенським банером на Будинку профспілок, рекламу з будівлі, що згоріла під час Євромайдану, зняли.

"Місто категорично проти таких велетенських банерів, бо це протизаконно. Зняти його вимагав і міський голова і КП "Київреклама". Такі полотна незаконні, бо, згідно з законом, ми навіть не можемо видати дозвіл на рекламу такого розміру", - сказав директор Департаменту благоустрою Дмитро Білоцерковець.

За словами керівника КП "Київреклама" Наталі Гончарової, у Києві багато таких величезних рекламних банерів, однак усі вони розміщені без жодних дозволів.

"На Будинку Профспілок навіть не встигла з’явитися ця реклама, бо шум підняли, ще коли зняли попереднє "аварійне полотно". Ми зафіксували актом порушення, подали акт на Департамент архітектури, вони виписали наказ на демонтаж, але по факту не було чого демонтовувати", - сказала Гончарова.     

 Скандальну рекламу на Будинку профспілок так і не розгорнули. Фото Артема Захарченка  

Вона додала, що на сьогодні єдиним законним полотном, яке може закрити обгорілу будівлю може бути або будівельна захисна сітка білого чи зеленого кольору, або соціальна реклама (наприклад, державний прапор чи, як та, що висіла досі).

"На сьогодні жодні нормативно-правові акти не передбачають розміщення у місті такого великого формату у якості легального. Зараз отримати дозвіл на такий носій нереально. Якщо такі банери є по місту, то вони розміщені самовільно", - пояснила Гончарова.

Як приклад вона навела рекламу святкування нового року на Софійській площі.

 У КП "Київреклама" кажуть, що навіть банер щодо святкування нового року незаконний, бо на сьогодні не затверджений такий формат реклами. Фото з facebook Folk Ukraine

"На Софійській площі цей банер незаконний, бо на ньому є логотипи спонсорів. І він буде демонтований, як тільки ми отримаємо наказ на демонтаж", - сказала Гончарова.

Водночас вона відзначила, що наразі Київ розробляє нову концепцію зовнішньої реклами.

"У ній буде передбачена можливість узаконити рекламоносій на захисній будівельній сітці. Така реклама зможе з’явитися навіть у центрі міста, але лише на тих будівлях, де без них ніяк не можна, бо вони виконують захисну функцію. Банер встановлюватимуть лише на час робіт. Це буде чітко прописано. На будівлях, де жодні роботи не проводяться, такого виду реклами не буде", - пояснила Гончарова.

Вона додала, що цю концепцію приймуть у найближчі один-два місяці.

"Тоді профспілки зможуть такий рекламоносій узаконити і отримувати гроші, щоб себе хоч якось підтримувати", - відзначила керівник КП "Київреклама".

Водночас голова благодійного фонду "Відродження Будинку профспілок" Василь Андреєв відзначив, що незабаром реклама на Будинку профспілок може з’явитися знову.

"Про рекламу не скажу вам, бо цим займається Федерація профспілок. Але я чув заяву ФПУ, що там буде банер", - сказав він.

Пізніше Андреєв перетелефонував і сказав, що нову рекламу на Будинку профспілок вішати не планують.

У самій Федерації профспілок відповісти на питання щодо реклами на будівлі не змогли, відзначивши, що цим займається фонд.  

Як відомо, увечері 9 грудня на Будинку профспілок, у якому сталась пожежа під час Євромайдану, почали вішати величезний рекламний банер.

Міська влада і Кабінет міністрів заявили, що це незаконно і вимагали зняти комерційну рекламу з Будинку профспілок.

Нещодавно навколо Будинку профспілок розгорівся інший скандал - через розміщення у ньому кафе.

Українська правда. Київ 

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ