Ветеранам АТО треба виділяти не землю, а квартири – секретар Київради



Фото kraina.name

Секретар Київради Володимир Прокопів переконаний, що родинам учасників АТО треба виділяти не землю під забудову, а давати ордери на готове соціальне житло.

Про це він сказав в інтерв’ю Ліга.net.

"Я сумніваюсь, що реальні родини реальних ветеранів АТО здатні збудувати собі житло. Я робив реконструкцію житлового будинка і знаю, наскільки це дорого. У результаті люди, отримавши цей актив у власність, почнуть продавати свої ділянки. Мені у страшному сні сниться, що там, де Київрада, у тому числі за моїм підписом виділила землю для сімей загиблих воїнів АТО, з’являться елітні котеджі", - сказав Прокопів.

Він переконаний, що для того, щоб вирішити цю проблему, ділянку треба продати приватному інвестору, отримані гроші виділити комунальним службам і за бюджетні гроші збудувати соціальне житло.

"Ордери на квартири люди будуть отримувати уже з моменту рішення Київради – ще до завершення будівництва", - сказав Прокопів.

Він нагадав, що наразі учасникам АТО виділено 50 га землі під приватну житлову забудову.

"Зробили проект землеустрою, виділили, поділили – дрібні ділянки прив’язали до конкретних прізвищ. Але там проблема з ділянкою, бо жителі Биківні уже проти того, щоб у них по сусідству був не сквер, а житлові будинки", - сказав секретар Київради.

Він відзначив, що нормальних громадських слухань з цього питання не було.

"Система громадських слухань, прийнята у 2006-2007 роках, потребує перегляду. Усе відбувається лише на папері, і даний випадок – не виняток", - підсумував Прокопів. 

Як відомо, на засіданні 13 листопада 2014 року Київрада виділила близько 11 га землі у селищі Биківня Деснянського району Києва для киян-учасників АТО та їх сімей.

Водночас згодом з’ясувалося, що мерія не поспішає надати киянам-учасникам АТО обіцяні земельні ділянки.

Київрада також розглядала можливість виділення житла сім'ям киян, які загинули на Майдані Незалежності в ході масових акцій протесту в листопаді 2013 року - лютому 2014 року.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ