Київ закупить 71 ендопротез за 1,7 мільйона



Фото tibet-medicine.ru

Департамент охорони здоров’я за результатом конкурсних торгів уклав договори на постачання 71 ендопротезу на суму 1,7 мільйона гривень.

Про це заявила директор Департаменту охорони здоров’я Тетяна Донченко, повідомляє сайт столичної влади.

"Це означає, що вперше за останні декілька років кияни матимуть можливість безкоштовного отримання ендопротезів, необхідних для оперування хворих чи травмованих суглобів", – наголосила вона.

Зокрема, буде поставлено 29 тотальних ендопротезів кульшового суглоба цементних клиновидного типу, 40 тотальних ендопротезів колінного суглоба із збереженням задньої хрестоподібної зв’язки, 2 тотальних ендопротези кульшового суглобу для ревізійного протезування гібридного типу фіксації.

Донченко відзначила, що цього замало, щоб задовольнити потребу всіх киян, які очікують на операцію, але водночас 71 людина  зможе повернутися до активного способу життя.

У КМДА відзначили, що у 2014 року кошти на централізовану закупівлю ендопротезів не виділялися.

"На 2015 рік Міністерством охорони здоров’я Києву передбачено розподілити ендопротезів на суму 2 мільйони 447 тисяч гривень, однак станом на 10 грудня ендопротези з Міністерства охорони здоров’я Києву не надходили", - йдеться в повідомленні.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я, на сьогодні у списку киян, які потребують ендопротезування, зареєстровано 9 тисяч 144 пацієнтів. З них 158 потребують невідкладної заміни суглобів.

Вартість одного протеза становить від 15 до 100 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ