Київ планує витратити на екологію та охорону ресурсів 3,5 мільярда у 2016-18 роках



Фото kursova.info

Управління екології та охорони природних ресурсів КМДА оцінює реалізацію програми екологічного благополуччя та безпеки міста на 2016-2018 роки у 3,5 мільярда гривень.

Про це 10 грудня заявив начальник Управління екології та охорони природних ресурсів КМДА Данило Мовлянов, повідомляє прес-служба Київради.

За його словами,  обсяг фінансування, необхідний для виконання Програми упродовж 3 років, становить 3,5 мільярда гривень (з бюджету Києва – 3,028 мільярда, інші кошти, в тому числі й власні кошти підприємств – 516 мільйонів гривень).

У 2016 році на виконання програми планують спрямувати 1,2 мільярда гривень, у 2017 році – 1,2 мільярда та у 2018 році – 1,1 мільярда гривень.

У Програму включено фінансування на поповнення матеріального резерву для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій (з міського бюджету 5,4 мільйона гривень), реконструкцію системи централізованого оповіщення населення (з міського бюджету 22,2 мільйона гривень), створення сучасного центру управління під час надзвичайних ситуацій та в особливий період (з міського бюджету 4,6 мільйона гривень).

А також на забезпечення працівників підприємств, установ та організацій незалежно від форм власності та підпорядкування, територіальних формувань та служб цивільного захисту засобами радіаційного та хімічного захисту, одягом спеціальним захисним, приладами радіаційної розвідки і дозиметричного контролю, військовими приладами хімічної розвідки (з міського бюджету 9,16 мільйона гривень та кошти підприємств в розмірі 456,3 мільйона гривень).

Окрім того, Програмою передбачено фінансування проведення навчань всіх видів аварійних та аварійно-рятувальних служб щодо локалізації та ліквідації надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру (з міського бюджету 300 тисяч гривень), підвищення рівня безпеки киян, підтримання в готовності сховищ (кошти підприємств 300 тисяч гривень).

200 тисяч гривень спрямують на будівництво водяної свердловини і встановлення системи відстійників та забезпечення питною водою мешканців столиці, 300 тисяч гривень – на  розміщення соцреклами на протипожежну тематику на вуличних біг-бордах, відео-бордах тощо.

200 тисяч гривень планують виділити на придбання спецобладнання, техніки та спорядження і здійснення дооснащення аварійно-рятувальної водолазної станції служби, 24 мільйони гривень – на придбання сучасних аварійно-рятувальних автомобілів та пожежної техніки.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ