Мешканці будинку, де впала підпірна стінка, будуть відселені до 7 грудня



Фото з сайту КМДА

Жителі будинку на проспекті Червонозоряному, 14, де вночі 1 грудня упала підпірна стінка, залишатимуться відселеними щонайменше до 7 грудня.

Таке рішення прийняла міська влада, у зв’язку з тим, що на території будинку необхідне проведення більш ретельних досліджень геології.

"Рішення було ухвалено на основі рекомендацій фахівців Державного підприємства "Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій", а також КП "СУППР"", - йдеться в повідомленні.

Експерти наголошують, що на зазначеній території особливі види ґрунтів, які під дією вологи стають в’язкими. Тому наразі необхідно вивчити, якими саме методами можна укріпити конструкції, які знаходяться на таких ґрунтах, і уникнути зсувів.

Для цього необхідне буріння свердловин, обстеження підземних комунікацій тощо.

Наразі за будинком триває електронне спостереження, аварійники та дослідники розчищають територію, де розташовані гаражні будівлі, для проведення додаткових вишукувальних робіт.

Як відомо,  уночі 1 грудня на Червонозоряному проспекті, 14 стався зсув ґрунту, внаслідок чого впала підпірна стінка житлового будинку. Пошкоджено 10 гаражів та 3 автомобілі. Жертв та постраждалих немає. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

Проводиться розслідування.

Жителі будинку на Червонозоряному проспекті, 14, де обвалилась підпірна стіна, кажуть, що повідомляли міській владі про можливі проблеми ще півроку тому.

Київська адміністрація вважає причинами руйнування житлового будинку на проспекті Червонозоряному, 14 обводнювання ґрунту та низьку якість опорної стіни будинку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ