У Києві власники автокав’ярень побили комунальників за демонтаж - КМДА



Близько обіду 3 грудня власники автокав’ярень жорстоко побили трьох комунальників, які демонтували кавовий причеп "равлик".

Про це "Українській правді. Київ" розповів директор Департаменту міського благоустрою Дмитро Білоцерковець.

"Учора ми демонтували одну з кав’ярень-равликів у Солом’янському районі. Евакуатор забрав цей причеп і поїхав. Але за ним швидко поїхали кілька машин, вони заблокували евакуатор з обох сторін, з машин вийшло близько 20 людей і побили трьох  комунальників. Побили жорстоко, до крові. Причеп забрали", - розповів Білоцерковець.

 Білоцерковець каже, що евакуатор, який віз демонтованого "равлика", заблокували машини 

Він запевнив, що комунальники мали всі документи на демонтаж, діяли законно.

"У бійці брали участь співзасновник мережі мобільних кав’ярень "Magic Snail" Артем Рудиченко і голова Асоціації мобільних кав'ярень Віталій Бяльський, який уже погрожував нашим комунальникам пістолетом кілька місяців тому", - додав чиновник.

З них вийшли близько 20 людей, які побили 3 комунальників

Білоцерковець додав, що на місце події викликами поліцію, "але вони це проігнорували, не притягли до відповідальності тих, хто бив".

Наразі столична влада має намір звертатися до поліції і вимагатиме притягти винних до кримінальної відповідальності.

Білоцерковець такі дії МАФовиків пояснив тим, що вони хочуть отримати місця під торгівлю без аукціону.

"Перший аукціон був електронний. Там були порушення, участь у них брали 37 роботів. МАФовики стали вимагати реальних торгів. Ми погодились і організували реальні торги. Асоціація мобільних кав’ярень була заявлена на торги, але в останній момент вони прийняли політичне рішення – не брати участі і у торгах, а піти на мітинг під КМДА. Мовляв, отримаємо місця без торгів. Торги пройшли нормально. І Асоціація мобільних кав'ярень зрозуміла, що стала заручником цієї ситуації і не отримала місць у центрі столиці. Тепер вони вимагають скасувати ці торги і провести нові, щоб вони уже брали у них участь", - сказав Білоцерковець.

Водночас він запевнив, що торги пройшли законно, і місто не збирається іти на поводу у МАФовиків, які роблять провокації.

"Українська правда. Київ" зв’язалась з головою Асоціації мобільних кав'ярень Віталієм Бяльським. Він запевнив, що звинувачення у побитті неправда.

"Ні, це неправда. Я нікого не бив. І Артем Рудиченко нікого не бив. Це все брехня", - сказав Бяльський.

На запитання, чи дотримується Асоціація меморандуму про очищення від автоМАФів нульової, першої і другої зон, Бяльський відповідати відмовився.

"Вибачте. Я більше не хочу з вами спілкуватися. Ви задаєте дуже провокативні питання", - сказав він і поклав слухавку.

За 10 хв Бяльський сам набрав "Українську правду. Київ" і розповів, що міська влада перша порушила меморандум, ще коли проводила перші торги з продажу місць.

"Меморандум міська влада порушила перша. Наші об’єкти стали забирати ночами з тітушками. Після штрафмайданичка каверні в такому вигляді, що їх вже можна не забирати – у них проколоті колеса, часто розграбована техніка і товар", - розповів він.

"Крім того, нас обманули ще на перших торгах. Там були електронні ставки, які боти з початкової ставки у 5 тисяч гривень за 2 секунди наганяли до 200-300 тисяч. Підприємці переставали торгуватися, бо така ціна комерційно невигідна. Потім ці автомати починали по черзі відмовляти від свої ставок до першої ставки, і місце віддавали підприємцям, наближеним до влади, за мінімальну ціну", - сказав Бяльський.

Він додав, що після цього довіри до влади немає, "тому ми влаштували протест під мерією".

"Сьогодні ми також організували акцію протесту у центрі міста, де виставляємо наші кав’ярні. Але Білоцерковець на це сказав у facebook "хочете війни – буде вам війна", - сказав Бяльський.

Представители митингующих шаурмятников и кофемашин в край обнаглели, начали вести торговлю на Крещатике. Тем самым они н...

Posted by Dmitriy Belotserkovets on 4 грудня 2015 р.

Він додав, що власники автокав’ярень будуть стояти на своєму, доки влада не виконає їх вимоги.

"Ми вимагаємо скасувати перші і другі торги, звільнити винних, притягти до кримінальної відповідальності тих, хто фальсифікував результати торгів, створити групу, яка напише правила легалізації мобільних кав’ярень та скасувати демонтажі", - підсумував Бяльський.  

Він переконаний, що наразі "просто йде переділ ринку, і міська влада хоче віддати ринок наближеним до себе підприємцям".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ