Мешканці Воздвиженки вимагають зупинити будівництво "Укрбуду". ФОТО



Фото з facebook-спільноти ГО "Наша Воздвиженка"

Жителі Воздвиженки вимагають зупинити будівництво житлового комплексу "Подол-Градъ", яке веде корпорація "Укрбуд" в урочищі Гончари-Кожум’яки.

Про це йдеться у відкритому зверненні до мера Києва Віталія Кличка.

"Шановний пане Кличко, а також представники виконавчої влади КМДА, до вас звертаються мешканці мікрорайону Воздвиженка. Ми вимагаємо негайно зупинити незаконне будівництво державної компанії "Укрбуд" за адресою вул. Кожум'яцька, 24-34 та Дегтярна 7,25,29,30,31,6-28,32", - йдеться в листі.

Крім того, активісти вимагають переглянути проект забудови ЖК "Подол-Градъ", де де зменшити висоту будинків до 5 поверхів, зменшити кількість квартир до 200, передбачити паркомісця на кожну квартиру, збудувати дитячі та спортивні майданчики, а також майданчики для відпочинку і вигулу собак.

 Фото надане жителями Воздвиженки

Серед інших вимог – будівництво сходів, що ведуть до Киянівського провулку, благоустрій території, а також схилів Урочища, озеленення вулиць, встановлення вуличних меблів тощо.

Новий проект будівництва жителі вимагають винести на громадські слухання.

Фото надане жителями Воздвиженки

Мешканці Воздвиженки наголошують, що "Укрбуд" при веденні будівництва комплексу "Подолъ-Градъ" порушує низку законів.

Зокрема, будує в межах червоних ліній та старих вулиць, які проектувалися для малоквартирних будинків і приватної забудови, максимально ущільнює забудову і не залишає місця для необхідної інфраструктури; будує висотні будинки, чим "вбиває" ландшафт території Урочища.

Житловий комплекс "Подол-Градъ". Фото з сайту "Укрбуду" 

"У проект постійно вносяться зміни, і що буде побудовано в кінці-кінців нікому не відомо", - наголошують активісти.

Також, за їх словами, забудовник не має усіх необхідних для будівництва документів.

Житловий комплекс "Подол-Градъ". Згідно з інформацією, розміщеною на сайті забудовника, звести 9 будинків планують до кінця 2016 року

Щоб донести свою позицію до міської влади, активісти влаштували "капустяний протест" під будівлею Київради у день її засідання 3 грудня.

Як відомо, мешканці Воздвиженки не вперше протестують проти цього будівництва. 30 вересня вони навіть перекрили рух будівельного транспорту по вулиці Кожум’яцькій, 20.

Водночас державна будівельна корпорація "Укрбуд" заявляє, що житловий комплекс на Воздвиженці будується законно, а акція протесту є "набиранням політичних балів".

Як відомо, президентом корпорації "Укрбуд" є екс-депутат Київради від "УДАРу" Максим Микитась. Ця компанія веде ще одне скандальне будівництво – на Микільській Слобідці у Києві. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ