Будинку, де впала підпірна стінка, дали холодну і гарячу воду – КМДА



Фото з facebook

У будинку на проспекті Червонозоряному, 14 відновили гаряче та холодне водопостачання. Дослідження ґрунту тривають.

Про це повідомили у Київській адміністрації.

"Тривають геодезичні дослідження біля житлового будинку за адресою: Червонозоряний проспект, 14. Роботи виконуються зусиллями КП "Спеціалізоване управління протизсувних підземних робіт", спеціалісти якого повідомили, що для якісного проведення необхідно щонайменше три дні", - йдеться в повідомленні.

За словами керівника КП "СУППР" Анатолія Бойка, після проведення необхідних гідровишукувальних робіт буде визначено структуру ґрунтів, вірогідність та рівень небезпеки подальших зсувів.

Крім того, що за будинком ведеться електронне спостереження за допомогою системи "Циклоп", яка повинна фіксувати будь-які зміни будинку, зокрема, зміну його конструктивних елементів, руйнацій тощо.

"За перші два дні спостереження таких змін не зафіксовано. Нагляд триває", - додали у КМДА.

Після висновків фахівців місто прийме рішення щодо подальшої експлуатації будинку та інших будівель, які розташовані на зазначеній території.

Як відомо,  уночі 1 грудня на Червонозоряному проспекті, 14 стався зсув грунту, внаслідок чого впала підпірна стінка житлового будинку. Пошкоджено 10 гаражів та 3 автомобілі. Жертв та постраждалих немає. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

Проводиться розслідування.

Жителі будинку на Червонозоряному проспекті, 14, де обвалилась підпірна стіна, кажуть, що повідомляли міській владі про можливі проблеми ще півроку тому.

Київська адміністрація вважає причинами руйнування житлового будинку на проспекті Червонозоряному, 14 обводнювання ґрунту та низьку якість опорної стіни будинку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ