У грудні 93% киян платитимуть за тепло по лічильнику – КМДА



Фото 1tv.ru

Понад 93% київських родин вже цього року розраховуватимуться за тепло за будинковими теплолічильниками, а не за тарифом.

Про це під час прес-конференції 2 грудня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міської влади.

Він відзначив, що Київ є лідером в Україні зі встановлення приладів обліку. Станом на 1 грудня у столиці змонтували 4 тисячі 173 лічильники, з них 3 тисячі 900 взято на облік ПАТ "Київенерго".

"Як свідчать практичні підрахунки, за лічильником люди платять до 30% менше, ніж за тарифом. Обіцяну програму оснащення житлового фонду приладами обліку ми перевиконали: встановили на 173 лічильники більше", - сказав Пантелеєв.

Він наголосив, що наступного року місто продовжить виконання цієї програми – треба встановити ще більше тисячі лічильників.

"Ми вже сформували проект програми на 2016 рік. Більше того, ми маємо пропозицію для мешканців, які хочуть встановити лічильник та платити за тепло менше вже зараз. Місто готове взяти на себе вартість лічильника, а роботи з проектування й встановлення можуть оплатити мешканці", - сказав він.

Ці роботи обійдуться мешканцям будинку у 20-30 тисяч гривень.

Чиновник наголосив, що окупність лічильника дуже висока.

За словами Пантелеєва, кияни, які хочуть встановити лічильник зараз, можна відправити заявку на електронну пошту office@kyivesko.com.ua.

Після розгляду заявки з мешканцями зв’яжуться фахівці КП, тому необхідно вказати зворотній контакт.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ