У будинку на Червонозоряному не зафіксували жодних руйнацій і змін – Пантелеєв



Скриншот з відео

Спостереження за будинком на проспекті Червонозоряному, 14, де впала підпірна стінка, не зафіксувало зсувів, найменших руйнацій чи інших змін у будинку.

Про це у facebook повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

"Усю ніч за будинком на проспекті Червонозоряному, 14 велося спостереження за допомогою системи "Циклоп". За результатами електронного моніторингу, який здійснюється цілодобово, не зафіксовано зсувів, найменших руйнацій та інших змін у будинку", - написав він.

Водночас за порадою експертів комісія вирішила продовжити дослідження ще упродовж 3 діб, щоб упевнитися, що в будинку перебувати безпечно.

Всю ніч за будинком на проспекті Червогоармійський,14 велося спостереження за допомогою системи «Циклоп». За результатам...

Posted by Петр Пантелеев on 2 грудня 2015 р.

Загалом з будинку відселили більше 80 людей. 10 мешканців поселили у готелі "Київ", інші розмістилися у родичів та знайомих.

Повертатися людям не рекомендують, доки не буде встановлено, що їх життю нічого не загрожує.

Фото ДСНС

Наразі у будинку є світло та опалення, але тимчасово обмежено постачання гарячої та холодної води.

"Спеціалісти спостерігали витік води з фундаменту, що і стало одним із факторів падіння підпірної стінки. Тому подачу води припинено і розпочаті необхідні вишукувальні роботи. Лише після їх проведення ми сплануємо правильні подальші дії для відновлення пошкоджених конструкцій", – пояснив Пантелеєв.

Як відомо,  уночі 1 грудня на Червонозоряному проспекті, 14 стався зсув грунту, внаслідок чого впала підпірна стінка житлового будинку. Пошкоджено 10 гаражів та 3 автомобілі. Жертв та постраждалих немає. 

Поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 275 (Порушення правил, що стосуються безпечного використання промислової продукції або безпечної експлуатації будівель і споруд) Кримінального кодексу України.

Проводиться розслідування.

Жителі будинку на Червонозоряному проспекті, 14, де обвалилась підпірна стіна, кажуть, що повідомляли міській владі про можливі проблеми ще півроку тому.

Київська адміністрація вважає причинами руйнування житлового будинку на проспекті Червонозоряному, 14 обводнювання ґрунту та низьку якість опорної стіни будинку.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ