Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/565d5b9c6c02d/
Українська правда
Київ

Активіста, що бореться проти незаконних забудов, оголосили в розшук

01.12.2015  09:34


Міністерство внутрішніх справ оголосило у розшук та отримало дозвіл суду на затримання активіста Володимира Тищенка, відомого боротьбою з незаконними забудовами у Києві та висвітленням подій Революції Гідності.

Про це повідомив сам активіст у facebook.

Тищенко розмістив скріншот з сайту МВС з його фото та інформацією про  розшук.

"Помста начальника міліції Києва. Мешканці Дарницького району повідомили, що моя фотографія висить на стенді "Їх розшукує міліція" у Дарницькому райуправлінні поліції. Зайшовши на сайт МВС України, пересвідчився, що дійсно перебуваю у розшуку", - написав Тищенко.

"Виявляється, я вже декілька місяців переховуюся від слідства, яке вже має постанову суду про дозвіл на моє затримання. Як з’ясувалося, мене звинувачують у тому, що 19 травня, під час боротьби з незаконною забудовою на Осокорках, я перекрив проспект Бажана", - додав активіст.

Він підтвердив, що дійсно брав участь у перекритті дороги.

"Дійсно, щоб привернути увагу до фактів кричущого беззаконня, коли тітушки б’ють активістів, а міліція їх покриває, люди були змушені вийти на дорогу", - написав Тищенко.

Помста начальника міліції КиєваМешканці Дарницького району повідомили, що моя фотографія висить на стенді «Їх розшукує ...

Posted by Володимир Тищенко on 30 листопад 2015 р.

За його словами, йому інкримінують ч.1 ст. 279 КК України, що карається штрафом від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

"Насправді начальник міліції Києва Олександр Терещук просто мститься за те, що мені вдалося викрити співпрацю міліції з тітушками під час сутичок на скандальній забудові, ну а потім розповісти про це в ефірі "5 каналу"", - переконаний активіст.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.