У Кличка подають у суд на власників автокав’ярень, які "окупували" Хрещатик



Фото з сайту КМДА

Столична влада подає в суд на власників автокав’ярень, які своїми авто вже кілька днів перекривають тротуар перед мерією.

Про це повідомляє сайт міської влади.

"Київська міська державна адміністрація подає в суд на власників автокав’ярень, які своїми авто вже кілька днів блокують прохід пішоходів на тротуарі перед мерією", - йдеться в повідомленні.

За словами мера столиці Віталія Кличка, влада наводить лад зі стихійною торгівлею і робить все "прозоро і відкрито".

"Якщо ми робимо Київ європейським містом, то повинні бути чіткі правила гри і дотримання законодавства. Не може хто завгодно і де завгодно розгорнути торгівлю і ще обурюватися, що його закликають до законної підприємницької діяльності. Не можуть автокав’ярні чи МАФи стояти, де захочуть і не сплачувати до бюджету. Кияни вимагають порядку і ми його наведемо!", - наголосив міський голова.

АвтоМАФи під КМДА. Фото з facebook Дмитра Білоцерковця

Він додав, що це стосується не тільки автокав’ярень, а й МАФів, торгівлі в метро, автостоянок, газових заправок. 

У мерії також нагадали, що вже провели другі відкриті торги із продажу місць під розміщення засобів пересувної торгівлі.

На них реалізували 107 із 145 точок, що має принести у бюджет міста понад 6,6 мільйона гривень.

На перших торгах з "пересувної" торгівлі було продано 127 об’єктів, що наповнило міський кошторис на майже 3 мільйони гривень.

Як відомо, 27 листопада, коли проходив другий аукціон із продажу місць під розміщення засобів пересувної торгівлі, під стіни Київської адміністрації пройшли підприємці, які вимагали скасувати результати попередніх торгів. Вони пригнали під КМДА 150 автокав’ярень. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ