На ремонт Гостиного двору треба $20 мільйонів



Фото antikor.com.ua

На відновлення Гостиного двору, що на Контрактовій площі у Києві, потрібно близько 20 мільйонів доларів.

Про це пише "Сегодня" з посланням на народного депутат Ігоря Луценка.

"Щоб відновити Гостинний, потрібно близько $ 20 мільйонів", - сказав Луценко.

Як відомо, днями Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною і недійсною постанову Кабміну, згідно з якою будівлю Гостиного двору було виключено зі списку пам'яток архітектури у 2011 році.

Тепер чиновники мають право не тільки розірвати договір оренди з "Укрреставрацією", яка розпочала реконструкцію, а й відсудити у неї гроші за збиток, нанесений історичному пам'ятнику.  

За словами Луценка, наразі є підстави починати розслідування, на якій підставі Кабмін виключив об'єкт зі списку пам'яток архітектури.

"Там був сфальсифікований звіт експертної групи, яка обстежувала стан об'єкта", – розповів Луценко.

Він додав, що орендар на об'єкті ніяких робіт не проводить вже 2 роки, а стан будівлі з кожним днем погіршується.

"І держава може судитися з "Укрреставрацією", вимагаючи компенсацію за завдані збитки. Це може зробити Фонд держмайна, на балансі якого знаходиться споруда. Зараз ми готуємо депутатський запит до Фонду держмайна, щоб вони розірвали договір оренди з орендарем", – зазначив Луценко.

Водночас у Фонді держмайна з рішенням не поспішають і не виключають, що на рішення Окружного суду буде подана апеляція.

У свою чергу у Київській адміністрації запевняють, що до кінця року орендар Гостиного двору обіцяв провести роботи з консервації об'єкта, "щоб будівля нормально перезимувала".

В "Укрреставрації" це підтвердили.

"Вже розпочато роботи з консервації об'єкта. Що буде з проектом далі? Життя йде, подивимося", – сказав директор ПАТ "Укрреставрація" Іван Клочко.

PROMOTED

В современном же мире, где мы наблюдаем тенденцию к автоматизации всего и вся, приобретение роллет, не оснащённых электроникой – прерогатива тех, кто желает сэкономить или просто не имеет ничего против своеобразной "разминки", которой нельзя избежать при попытке опустить или поднять защитное полотно системы с ручным управлением.

Автоматика для роллет позволяет привести механизм роллет в действие простым нажатием кнопки для их закрытия или открытия.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ