ВДНГ хочуть перетворити на Інноваційно-культурний центр з Американським університетом



Фото bunilin.livejournal.com

Експоцентр України, більш відомий як ВДНГ, мріють перетворити на Інноваційно-культурний центр, де розвиватимуть ІТ-технології, інновації, освіту та культуру.

Про це в інтерв’ю ЛігаБізнесінформ розповів директор з розвитку Експоцентра Максим  Яковер.

"Ми сформували ідею створення Інноваційно-культурного центру, в рамках якого бачимо розвиток семи основних напрямків. Сюди входить все, що стосується IT-технологій, інновацій і підприємництва, сфера освіти, центром якої має стати Американський університет, а також культура, яку можна розділити на мистецтво, театр, кіно, скульптуру, віжуал", - сказав він.

Він додав, що наразі курівництво ВДНГ підписало меморандум з Американським університетом.

 ВДНГ. Фото lifekiev.com

"Це перший університет, який буде акредитований за американською системою освіти і зможе щороку навчати 6 500 студентів. Навчання проводитиметься англійською мовою, а диплом про вищу освіту буде визнаний не лише в Україні, але і в США. Директором компанії буде екс-міністр економіки Грузії Георгій Арвеладзе", - додав Яковер.

Він відзначив, що на першому етапі університет розміститься у 17-му павільйоні.

 Фото  maxiwell83.livejournal.com 

"Університет зараз займається оформленням усієї документації, а сума інвестицій у цей проект складе $30,5 млн", - розповів директор з розвитку Експоцентра.

Крім того, на ВДНГ працюватимуть лабораторії, шоу-руми, акселератори, інкубатори, коворкінги, офіси компаній. Для цього планують збудувати нові приміщення, але і старі будівні Експоцентру використають по максимуму.

Також на ВДНГ планують розвивати бізнес-складову – проводити виставки, конгреси, форуми і кластер розваг і спорту, щоб залучити якомога більше відвідувачів для нормального функціонування центру.

Павільйон №5. Фото  bunilin.livejournal.com 

"Важливо, щоб напрямки взаємодоповнювали один одного, територія лискалась громадським простором і розвивалась як єдиний комплекс. Наразі ми формуємо загальну Концепцію, в якій окреслимо вектори розвитку комплексу на наступні 50 років", - розповів Яковер.

Наразі новому керівництву вдалося збільшити дохід більш, ніж на 30%, виплатити контрагентам близько 1 мільйона гривень боргів, реструктурувати борг перед "Нафтогазом".  

 Павільйон №7. Фото  bunilin.livejournal.com 

Також отримані кошти вкладають у розвиток.

"Перший прибуток ми інвестуємо у ремонт туалетів, який зараз іде повним ходом, і реконструкцію котельні. Хочемо поекспериментувати з альтернативною електроенергетикою. До кінця листопада на території Експоцентра з’явиться алея, яку будуть освітлювати перші 10 ламп на сонячних батареях. Це спонсорський проект", - підсумував Яковер.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ