Новий рік у Києві святкуватимуть на 5 локаціях – КМДА



Фото 2do2go.ru

Цього року новорічні та різдвяні заходи відбудуться одразу на п’яти площах Києва – Софійській, Михайлівській, Поштовій, Троїцькій, Контрактовій, а також на Співочому полі.

Про це під час прес-конференції 25 листопада заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

"Ми значно розширили географію новорічних та різдвяних заходів і, окрім центральної локації "Новий рік між двома дзвіницями", що буде розташована на Софійській та Михайлівській площах, а також на проїзді між ними, міська влада готує святкування ще на трьох площах та Співочому полі", – сказала вона.

Зокрема, з 19 грудня до 10 січня на Поштовій площі проходитиме фестиваль "Європейська зима", на якому буде відтворено традиційну атмосферу європейського свята. Тут свій різдвяний колорит представлять різні країни Європи.

Відвідувачі зможуть ознайомитися з різними святковими традиціями, скуштувати традиційні святкові страви та придбати сувеніри.

Фото з facebook-cторінки фестивалю

Площу прикрашатимуть близько 40 декорованих будиночків та штучна ялинка висотою 6,5 м. Передбачається, що на сцені відбудеться гала-концерт переможців Всеукраїнського фестивалю "Зірки та зіроньки", де виступатимуть діти з усієї України, в тому числі і з зони АТО.

З 19 грудня до 16 січня на Троїцькій площі проходитиме новорічний ярмарок "Олімпійська ялинка".

На площі також будуть розташовані льодова гірка, ковзанка, де відбуватимуться змагання з хокею для дітей. А в казкових будиночках проводитимуть майстер-класи.

Фото 2do2go.ru

Упродовж цілого місяця – з 19 грудня до 19 січня на Контрактовій площі триватиме новорічний ярмарок та фестиваль "В пошуках made in Ukraine".

У сквері біля пам’ятника Сагадачному організують тематичний ярмарок, парк казкових скульптур і атракціонів.

Фото workingmama.ru

А біля будівлі Подільскої РДА з 24 грудня до 11 січня проходитиме різдвяний ярмарок та театралізовані дійства з залученням джазових музикантів.

19 та 26 грудня на Співочому полі проходитиме "Зимова країна мрій". Тут на гостей чекатимуть різдвяний ярмарок, традиційні українські гуляння, святкові вертепи, свято кулешу, виступи відомих українських колективів та колядників.

Крім того, КП "Київзеленбуд" готує тематичну виставку з новорічних композицій від усіх районів столиці "Зимова казка".

Фото 2do2go.ru 

Як відомо, основне святкування Нового року відбудеться на Софійській та Михайлівській площах. Там же розташується і головна ялинка країни, яку після кривавих подій зими 2014 року вирішили перенести з Майдану Незалежності. 

Михайлівська площа повністю змінить свій зовнішній вигляд і стане місцем для дитячих розваг. На ній заллють ковзанку, встановлять колесо огляду, дві каруселі та пустять два яскраві потяги. На свята обіцяють низку розваг і навіть справжнє диво. 

Водночас з 19 грудня по 17 січня на головній вулиці Києва – Хрещатику – проходитиме великий новорічний ярмарок.

Ще одне новорічне казкове містечко облаштують на території Національного виставкового центру України, що в Голосіївському районі. 

На "Арт-заводі "Платформа", що на Лісовому масиві столиці, влаштують "різдвяне містечко" з низкою розваг, смаколиків, тематичними фестивалями, ковзанкою і навіть Музеєм казок.

У Державному музеї авіації, що на вулиці Медовій, 1, напередодні нового року на борту літака Іл-86 влаштують інтерактивну виставу для малюків.

На Майдані Незалежності, як і минулого року, не буде жодних святкових заходів до Нового року та Різдва. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ