У Кличка очікують, що різдвяні свята біля Софії відвідають 2 мільйони людей



Фото dt.ua

Київська міська влада спільно з партнерами очікує, що новорічні та різдвяні свята відвідають понад 2 мільйони киян та гостей столиці.

Про це під час прес-конференції 25 листопада заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

"Минулого року Софійську площу відвідало близько 1,2 мільйона людей. Цього року у нас більше локацій та святкових пропозицій, тому ми очікуємо, що на новорічні та різдвяні свята у столиці завітають понад 2 мільйони киян та гостей міста", – зазначила вона.

Старостенко зауважила, що цього року Київ продовжує співпрацю з громадськими організаціями у підготовці та проведенні новорічних свят.

"Цього року ми отримали велику кількість заявок, проектів та пропозицій щодо проведення новорічних ярмарок, святкувань та вистав на різноманітних локаціях нашого міста. Це не лише посилило конкуренцію між нашими партнерами, а й підвищило якість послуг, що надаватимуться під час свят", – зазначила Старостенко.

Водночас чиновниця зауважила, що всі свята у Києві будуть досить стриманими та відбудуться без феєрверків, оскільки у нашій країні досі тривають військові дії.

Як відомо, основне святкування Нового року відбудеться на Софійській та Михайлівській площах. Там же розташується і головна ялинка країни, яку після кривавих подій зими 2014 року вирішили перенести з Майдану Незалежності. 

Михайлівська площа повністю змінить свій зовнішній вигляд і стане місцем для дитячих розваг. На ній заллють ковзанку, встановлять колесо огляду, дві каруселі та пустять два яскраві потяги. На свята обіцяють низку розваг і навіть справжнє диво. 

Водночас з 19 грудня по 17 січня на головній вулиці Києва – Хрещатику – проходитиме великий новорічний ярмарок.

Ще одне новорічне казкове містечко облаштують на території Національного виставкового центру України, що в Голосіївському районі. 

На "Арт-заводі "Платформа", що на Лісовому масиві столиці, влаштують "різдвяне містечко" з низкою розваг, смаколиків, тематичними фестивалями, ковзанкою і навіть Музеєм казок.

У Державному музеї авіації, що на вулиці Медовій, 1, напередодні нового року на борту літака Іл-86 влаштують інтерактивну виставу для малюків.

А на Поштовій площі 12 грудня відбудеться відкриття новорічно-різдвяного фестивалю "Європейська зима".

На Майдані Незалежності, як і минулого року, не буде жодних святкових заходів до Нового року та Різдва. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ