На Костьольній взялися реконструювати сквер. Громада непокоїться. ФОТО



Фото Tatiana Shevchuk

На вулиці Костьольній біля Майдану Незалежності розпочалася реконструкція скверу.

Про це пише журнал Хмарочос.

За даними журналу, майже тиждень тому у старому сквері почали розбирати бетонні плити, що викликало занепокоєння у мешканців.

Люди почали хвилюватись, що дерева найближчим часом спилять і влаштують замість зеленої зони парковку.

"Cтарий довоєнний сквер по вулиці Костельна, перед посольством Канади, почали розбирати будівельники. Зняли плити й лавки. Жодних пояснень, для чого вони це роблять – не дають. Документації не мають, або відмовляються надати. Мешканці дзвонили в КМДА – у планах реконструкції скверу немає. Викликали поліцію. Чекають у сквері. Мешканці Костельної переживають, що вночі зріжуть дерева і зроблять на місці скверу парковку", - написала у facebook Дар’я Аверченко.

 Фото з facebook Tatiana Shevchuk

Пызніше оприлюднили план реконструкції. Згідно з ним, у  парку посадять 5 нових ясенів, замінить бетонні плити на ФЕМ (фігурні елементи мощення), облаштують пандус для заїзду у сквер та встановлять нові лавки.

Фото з сайту Хмарочоса

Проте, мешканців та активістів продовжує непокоїти те, що вулиця є пам’яткою архітектури та містобудування місцевого значення. При цьому, наголошують жителі, роботи з реконструкції скверу на ній проводяться без жодних погоджень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ