Київ почав зачистку центру міста від незаконних автокав’ярень і шаурма-мобілів



Фото eveningkiev.com

Столична влада розпочала очищати центр міста від незаконних об’єктів пересувної торгівлі та автокав’ярень.

Про це у facebook повідомив керівник Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

"Виходячи з меморандуму між містом та асоціацією пересувної торгівлі з сьогоднішнього дня починаємо зачистку 0, 1 та 2 зон от незаконних автомобілів, що займаються торгівлею", - написав він.

Чиновник додав, що в першу чергу мова йде про так звані шаурма-авто, але прибиратимуть також і незаконні кава-машини. Їх сьогодні у трьох центральних зонах Києва близько 150-200 штук.

"Легальними у цих зонах є 54 локації, на які або уже пройшли аукціони-торги, або вони пройдуть найближчими днями (27 листопада – ред.), до проведення останніх торгів усі автомобілі повинні будуть поїхати з цих трьох зон", - пояснив Білоцерковець.

Він нагадав, що шаурма-автомобцлі не можуть брати участь в аукціоні на місця у центрі столиці через "принципову позицію департаменту благоустрою".

Демонтаж розпочнуть зі станції метро "Палац Спорту", де наразі стоїть 6 шаурма-авто і 4 кова-машини. Після торгів там зможе стояти лише одна автокав’ярня.  

Також 24 листопада демонтують пересувні об’єкти торгівля на станції метро "Арсенальна", де лише біля входу щоденно стоїть 3-4 шаурма-автомобилі.

Исходя из меморандума между городом и ассоциацией по передвижной торговли с сегодняшнего дня начинаем зачистку 0,1,2 зо...

Posted by Dmitriy Belotserkovets on 23 листопад 2015 р.

Як відомо, Київрада на засіданні 28 травня дозволила демонтувати самовільно розміщені об’єкти пересувної торгівлі, так звані "МАФи на колесах".

Вранці 16 липня кілька десятків власників автомафів і автокав’ярень перекрили рух на вулиці Хрещатик.

Раніше вони погрожували меру Києва масовим безстроковим протестом під мерією.

30 липня столичні бізнесмени влаштували акцію протесту, виставивши перед будівлею Київради автокав’ярні та мобільні кав’ярні у вигляді великих равликів.

Так власники пересувних МАФів домагались, щоб міська влада скасувала своє рішення, яке дало право демонтувати точки пересувної торгівлі. 

Після цього КМДА обіцяла призупинити демонтаж пересувних МАФів до проведення відкритих аукціонів на право їх розміщення.

Згодом міська влада затвердила схему з 229 місць, де такі об’єкти можуть стояти.

Перші аукціони на право розміщення пересувних кіосків та автокав’ярень пройшли 28 серпня.

Як відомо, попри обіцянки мера Віталія Кличка очистити Київ від МАФів поки що зробити це йому не вдалося. 

Зокрема, біля станції метро "Арсенальна" не раз встановлювали обмежувальні стовпчики, щоб зупинити торгівлю з авто-МАФів.

Але підприємливі торговці спилювали обмежувальні стовпчики, щоб мати змогу спокійно заїжджати на автомобілях і вести з них торгівлю. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ