Терещук – за наведення ладу у столиці за допомогою евакуаторів і відеокамер


Начальник Головного управління Національної поліції в Києві Олександр Терещук вважає, що Печерському району необхідно надати 4-5 евакуаторів.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українським новинам".

"Приміром, на Печерський район десь 4-5 евакуаторів - на перший час. А потім і два вистачить. У Деснянському районі, можливо, і менше, незважаючи на великий район. Необхідно навести порядок в центральній частині столиці", - сказав він .

За його словами, питання паркінгу для міста дуже актуальне.

"Я обов'язково виступлю на засіданні Київради з ініціативою, щоб якось вирішити проблему паркінгу. Повинні бути евакуатори, які б відвозили незаконно припарковані автомобілі на штрафстоянки", - зазначив Терещук.

Він вважає, що доставка на штрафмайданчик дорогої машини повинна коштувати не менше ніж 700-800 гривень, охорона в день ще 200-300 гривень.

Значна частина повинна надходити до бюджету, решта - на оплату праці працівників.

"Плюс – це відмінна профілактика для водіїв: не став автомобіль, де не потрібно! Це і є вирішення питання в будь-якій цивілізованій країні", - сказав Терещук.

"Крім того, Київміськадміністрації потрібно обладнати більше стоянок в центральній частині міста. Повинні бути нормальні штрафи: за порушення, за транспортування і за охорону", - підкреслив він.

Терещук впевнений, що при такому підході бажання припарковувати машину на Хрещатику відпаде у всіх одразу.

Він також волів би зобов’язати бізнесменів ставити відеокамери біля своїх офісів.

"Зрозумійте, потрібно щоб заробила нормально поліція, тому що цього прагнуть громадяни. Будуть засоби, тоді можна говорити й про іншу поліцію й про інших умовах", - сказав Терещук.

"Я запропонував Кличку й він погодився піти назустріч щодо встановлення відеоспостереження в'їздів/виїздів у місті", - зазначив він.

"Потрібно зобов'язати бізнесменів поставити камери відеоспостереження біля своїх офісів. Київрада це повинна прийняти. Я наполягатиму на цьому. Ці заходи дозволять зробити місто більш безпечним", - заявив.начальник ГУ поліції у Києві.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ