Біля парку "Перемога" хочуть звести 3 висотки. Зріє черговий скандал з "Укрбудом"?



У столиці зріє черговий скандал щодо будівництва корпорації "Укрбуд", президентом якої є депутат від "УДАРу-Солідарності" Максим Микитась.

Незаконним називають зведення висоток біля парку "Перемога" неподалік метро "Дарниця".

"Не встигли закритися виборчі дільниці, як у мене просто під вікнами за помахом "чарівної" палички почалось супербурне будівництво. Абсолютно незаконне. Так що записуйте нову адресу на карті проблемних будівництв: Воскресенська, 2-А", - написав журналіст Костянтин Дружерученко.

Він відзначив, що на цьому місці була промзона, на якій розташована база "Київзеленбуд" для обслуговування парку "Перемога".

"Тепер тут, на маленькому п’ятачку прекрасна компанія "Укрбуд" збирається звести 9 секцій по 20 поверхів (ЖК "Переможець")", - відзначив журналіст.

Він нагадав, що це ділянка під промислову забудову, але суд міста Севастополя видав рішення про забудову.

"Рішення про землевідведення Київрада звісно не приймала", - відзначив Дружерученко.

Друзья! Если честно, я в тихом шоке… Не успели закрыться избирательные участки, как у меня прямо под окнами по мановению...

Posted by Kostya Druzheruchenko on 18 листопад 2015 р.

Він додав, що в районі катастрофічно не вистачає садків і шкіл, натомість хочуть звести висотки  для заселення ще кількох тисяч людей.

Наразі на сайті електронних петицій мешканці організували збір підписів проти цього будівництва.  

При цьому на сайті Київської адміністрації є документ, який не дозволяє зміни виду використання землідянки по Воскресенській, 2-А під житлове будівництво.  

 

Водночас керівник КО "Київзеленбуд" Сергій Симонов заявив, що згадана територія не належить комунальному об’єднанню.

"Це територія біля парку, але це не наша територія. Вона належить компанії х подібною назвою "Ремонтно-будівельне управління №3 Київзеленбуд". Це приватна територія", - сказав Симонов.  

Скриншот з сайту "Укрбуду"

Як пояснив директор КП з утримання зелених насаджень Дніпровського району Євген Ковшун, "РБУ №3 Київзеленбуд", якому належить ділянка по Воскресенській, 2-А домовились з "Укрбудом", що "Укрбуд" збудує їм нову базу натомість на інвестконкурсі отримає цю ділянку під будівництво.

"Базу РСУ збудували і почали оформляти документи на ділянку. Але х документами через те, що громада була проти виникла проблема. Вони не отримали всіх документів. До того ж у нас діє мораторій на видалення зелених насаджено прийняти ще кілька років тому. Тому це не дозволило розвивати цей буд майданчик", - сказав Ковшун. 

ЖК "Переможець". Фото з сайту "Укрбуду"

Він додав, що "Укрбуд" розбив територію на три черги. Будівництво розпочалося на першій ділянці, яка має майже всі документи, за винятком зімни цільового призначення землі. Зокрема, "Укрбуд" заплатив відновну вартість за видалення земельних насаджень (26 тисяч гривень), отримав акт обстеження і охоронний договір на пересадку дерев.

"Гроші сплатили, дерева пересадили. Але у них немає документу про зміну цільового призначення", - підсумував Ковшун.

 ЖК "Переможець". Фото з сайту "Укрбуду"

Голова земельної комісії Київради Володимир Прокопів виявився не готовим коментувати будівництво на Воскресенській, 2-А.

"Виділення такої ділянки я не пригадую. Тут не готовий коментувати. Можу говорити про ділянки, які ми виділяли. Тут варто звернутися до Держархбудконтролю, чи давали вони дозвіл на почато будівельних робіт", - сказав він.

Водночас Прокопів запевнив, що з цим питанням розберуться.

"Розберемося. Не бачу тут проблеми. Проблема – це коли вже 20 поверхів збудували, а тут ще не збудували нічого", - сказав Прокопів.

"Українська правда. Київ" звернулась по коментарі до "Укрбуду". Там підтвердили, що розпочали будівництво і вже забили першу сваю.

Іншу інформацію щодо цього будівництва обіцяли надати 20 листопада.

Також "Українська правда. Київ" звернулась до Держархбудінспекції з запитом щодо наявності дозвільних документів у компанії "Укрбуд" на будівництво житлового комплексу по вулиці Воскресенській, 2-А. Їх також обіцяли надати 20 листопада.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ