МВС зафіксувало 100 порушень виборчого процесу перед другом туром виборів



Фото bukinfo.com.ua

Міністерство внутрішніх справ зафіксувало понад 100 порушень виборчого процесу перед другим туром виборів мерів.

Про це на брифінгу сказав т.в.о начальника Головного управління Національної поліції Олександр Терещук, повідомляють "Українські новини".

"Якщо дивитися на другий тур, то наразі зареєстровано понад сто повідомлень адміністративних і кримінальних порушень чинного законодавства", - сказав він.

При цьому координатор виборчої програми мережі "Опора" у Києві Андрій Савчук заявив, що зараз зафіксовано три порушення передвиборної агітації перед другим туром виборів у Києві.

Як повідомляє сайт Головного управління Нацполіції, перший тур виборів у Києві пройшов без грубих порушень. Утім, від початку виборчої кампанії у столичній поліції зареєстровано 1 714 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом.

У подальшому було розпочато 80 кримінальних проваджень, із них: 29 – підкуп виборців, 15 – крадіжки; 9 – умисне легке тілесне ушкодження; 8 – умисне знищення або пошкодження майна; 5 – хуліганства.

Також правоохоронці склали 164 адміністративних протоколи: за розміщення агітаційних матеріалів у невстановлених місцях; виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборчої агітації без вихідних даних тощо.

"Фактично усі адміністративні протоколи розглянуті судами, тож винних осіб притягнули до відповідальності", - зазначив Терещук.  

Українська правда. Київ 

  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ