У Києві відкривають коворкінг просто на зупинці трамваю



Фото garantmebel.blogspot.com

За тиждень на другому поверсі зупинки швидкісного трамваю "Площа Перемоги" розпочне роботу перший комунальний коворкінг столиці "Платформа-sky "Перемога".

Про це "Українській правді. Київ" повідомила прес-секретар "Київпастрансу" Анна Бондар.

"Після того, як ми організували турнікети на нижній частині платформи, то 95% пасажирів ідуть через нижні платформи, а верхня частина станції, що знаходиться над лінією трамваю, незатребувана. Оскільки ми впровадили безкоштовний wi-fi на стаціях лінії швидкісного трамваю, то вирішили організувати коворкінг", - розповіла вона.  

 На станції трамваю буде коворкінг. Фото  lyoshko.livejournal.com 

За словами Бондар, наразі у приміщенні встановили додаткове освітлення, привезли меблі піддонів, а також м’які крісла-мішки, постелили спец покриття на підлогу.

"Уже встановлено проектор, барну стійку, де можна буде попити чаю чи кави" - додала спікер КП.

Користувачі зможуть спостерігати за трамваями. Фото lyoshko.livejournal.com  

Також відзначила, що коворкінг буде теплим взимку і прохолодним влітку, а його великі вікна розпишуть дизайнерськими малюнками.

"Користувачі коворкінгу зможуть з усіх сторін спостерігати, як рухаються трамваї, але дискомфорту від шуму не буде. А особливість цього простру буде в тому, що він, хоч і на висоті, але обладнаний ліфтами, тому буде доступний для людей з обмеженими можливостями", - сказала Бондар.

Крім, крім власне коворкінгу, у цьому приміщенні планують проводити фотовистаки і майстер-класи, тренінги.

 Меблі зроблять з піддонів. Фото fishki.net

"Мріємо організувати тут спільноту за інтересами", - додала Бондар.  

Чи будуть брати плату за вхід, і якою вона буде наразі невідомо. Наразі організатори роздумують, чи брати гроші за вхід і давати безкоштовно печиво-чай-каву, чи плату за вхід не проваджувати, а натомість зробити платними напої і снеки.

А також накидають крісел-подушок. Фото hsto.org

"Головна наша політика, щоб коворкінг був доступний для всіх. Не кожен, на жаль, може заплатити ти за вхід, але кожен може не користуватись платною кавою чи чаєм", - пояснила Бондар.

Ково́ркінг ( від анг. сo-working — спільно працювати) — це модель роботи, що полягає в тому, що замість того, щоб працювати вдома, люди  винаймають спільне приміщення, залишаючись незалежними і вільними, але не відчуваючи при цьому недоліку в спілкуванні, працюючи разом, ділячись ідеями і допомагаючи один одному.

Українська правда. Київ 

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ