У Києві від малярії помер чоловік



Фото easythai.ru

У столиці днями від малярії помер чоловік, який приїхав з Нігерії.

Про це "Українській правді. Київ" розповів головний санітарний лікар Києва Олег Рубан.

"Так, днями зафіксовано смерть від малярії", - сказав він.

Рубан додав, що це не перший летальний випадок від малярії у Києві за 2015 рік.

"У нас в Україні цього року зафіксовано 41 випадок малярії. Завізної, з країн ендемічних (небезпечних) на малярію. У Києві зафіксовано 6 випадків, з них три летальні у травні, у червні і от зараз. Усі пов’язані з пізнім зверненням за меддопомогою", - сказав головний санітарний лікар столиці.

Він пояснив, що в основному малярія реєструється з жовтня до грудня, бо саме в цей час повертається з закордону так звана категорія "літаючих моряків" - людей, які працюють на суднах інших держав і повертаються додому літаками через "Бориспіль".

"На жаль, через нехтування правил безпеки і невжиття антималярійних заходів і невчасне звертання за меддопомогою виникають такі випадки.  Ці люди звернулись через тиждень після прибуття, а при малярії треба звертатись з першого дня – коли тільки відчули слабкість і підвищення температури", - сказав Рубан.  

Він також додав, що жодних ризиків для столичних жителів немає, бо малярія передається через укус комара, а малярійних комарів в Україні немає.

Водночас Рубан порадив усім, хто вирушатиме до небезпечних на малярію країн, дотримуватися анти молярний заходів – зокрема, вживати певні препарати за тиждень до поїздки, упродовж усієї поїздки та після повернення додому ще упродовж 4 тижнів.

"Це обов’язково. Такий регламент визнаний і ВООЗ, і наказами МОЗ. Адже нехтування цими обов’язковими правилами, призводить до летальних випадків", - підсумував Рубан.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ