Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/564371b79b212/
Українська правда
Київ

Притулок для тварин у Бородянці хочуть віддати зоозахисникам

11.11.2015  17:49


Фото з facebook

Столична влада ініціює передачу комунального притулку для тварин у Бородняці громадським зоозахисним організаціям.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив директор Департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерковець.

"Ми звернулись з такою пропозицією до громади, щоб цей притулок передати їм на аутсорсинг. Притулок у такому вигляді, як працює сьогодні – неефективний. Там працює 22 працівники, лише на зарплати яким щороку витрачається трохи більше 1 мільйона гривень. Сам же притулок у занедбаному стані. Громадська оргназація, яка жив цим питання, зможе там навести лад", - сказав він.

При цьому чиновник додав, що громадські активісти розділились на 2 табори – одні вимагають розформувати притулок у Бородянці і розподілити тварин між громадськими притулками, інші проти цього.

"Зараз ми звернулись до громади – і підтримаємо будь-яке їхнє рішення – закривати притулок чи не закривати, передати тварин у громадські притулки чи передати сам притулок громадській організації.

"Ефективною Бородянка не буде. Вона не може бути ефективною. Вона знаходиться далеко від Києва, туди не приїдуть кияни, щоб вибрати і взяти собі тварину", - сказав Білоцерковець.

Ще одним виходом з ситуації він вбачає будівництво притулку для тварин на території столиці.

"У нас навіть певне місце є на Автозаводській. Але вартість такого будівництва на 2012 рік становила близько 20 мільйонів гривень, сьогодні, виходячи з інфляції та зміни курсу, це вже може бути близько 40 мільйонів, таких коштів немає. І в найближчі роки не буде", - сказав чиновник.

"Тому на сьогодні бажано передати всіх тварин у громадські притулки. Або саму територію притулку у Бородянці передати громадським організаціям за 1 гривню для створення ще одного громадського притулку", - сказав Білоцерковець.

Він додав, що рішення буде прийнято у результаті круглих столів з громадськими активістами-зоозахисниками. Вони відбуватимуться один раз на місяць.[L]

Якщо зоозазхисники підтримують ідею передачі притулку громадській організації, то місто проведе конкурс. Переможця визначатимуть на основі презентованих стратегій розвитку притулку.

"Тоді ми зможемо звільнити цих 22 працівників, які працюють у Бородянці сьогодні, а гроші, які витрачали їм на зарплати – ці 1–1,5 мільйони на рік – віддати громадській організації на утримання тварин у Бородянці, на закупівлю харчів і медикаментів", - сказав він.

Білоцерковець навів приклад притулку у Гостомелі, який є значно успішнішим за притулок у Бородянці, і де працює лише 4 людини.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.