Бульвари Шевченка та Лепсе засадили молодими тополями. ФОТО



КО "Київзеленбуд" висадило на вулицях столиці 100 тополь, які не створюють пуху.

Про це повідомляє facebook-сторінка комунального об’єднання.  

Зокрема, тополі посадили у сквері по вулиці Героїв Сталінграду, 44-Б, на бульварах Тараса Шевченка, Антонова і Лепсе.

"Найближчим часом висадять такі тополі вздовж бульвару Лесі Українки, проспекту Бажана тощо", - відзначили у  зеленбуді.

По місту висадили сотню нових тополь, що не пушать!Сотню тополь, що не пушать, вже висаджені у скверах та вздовж вулиц...

Posted by КО "Київзеленбуд" on 3 листопада 2015 р.

Як відомо, у травні 2015 року відбулось опитування, згідно з яким частина киян висловили побажання замінити тополі на інші дерева.

Водночас столичні екологи закликали міську владу не замінювати тополі, бо жодне інше дерево не має стільки користі для мегаполісу, як тополя.

За їх словами, одне доросле дерево тополі виділяє за один сезон стільки кисню, скільки треба одній людині на рік! Для такої ж кількості кисню необхідно 10 беріз, 7 ялин або 4 сосни.

Окрім цього, одна тополя за рік поглинає до 53 кг сажі, жодне інше дерево не може зрівнятися за цим показником із тополею. Для прикладу, каштан вбирає до 16 кг. Саме через те, що тополя так ефективно очищує повітря, жити вона довго не може, в середньому до 60 років.

Після цього міська влада вирішила поступово заміняти тополі жіночої статі, які створюють пух, на тополі чоловічої статі, які пуху не створюють.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ