У Дніпровському районі 4 школярів захворіли на гепатит



Фото lubschool.edumsko.ru

У середній загальноосвітній школі №11, що на вулиці Алма-Атинській, 113 у Дніпровському районі четверо школярів захворіли на вірусний гепатит А.

Про це повідомляє сайт столичної СЕС.

Відзначається, що усі випадки захворювань стались упродовж жовтня. Станом на 2 листопада два з них підтверджені лабораторно.

Перше повідомлення про захворювання надійшло до СЕС Києва 30 вересня – до лікарні потрапила учениця 5 класу із жовтушністю (діагноз вірусний гепатит А).

Одночасно, за місцем проживання школярки захворів 20-річний брат.

"Це свідчить, що джерело збудника інфекції в родині загальне і знаходиться поза межами школи №11. Проте у приміщеннях школи була проведена заключна дезінфекція відділенням дезінфектології міського лабораторного центру Держсанепідслужби", - повідомили в СЕС.

У середині жовтня захворіла учениця 6 класу 11-ї школи, а наприкінці жовтня – ще двоє учнів – 5 та 10 класів. Усім хворим встановлений діагноз – вірусний гепатит А.

Відзначається, що учениця 5-го класу контактувала із хворою на вірусний гепатит мамою за місцем проживання.

Джерело захворювання інших дітей встановлюється.

"Усі хворі діти в їдальні школи не харчуються. Під час епідрозслідування були відібрані змиви, для контролю поточної дезінфекції в закладі. Результати виявилися негативними", - повідомили в СЕС.

Однак санепідстанція подала заявку на проведення заключної дезінфекції в місцях загального користування, кабінетах та їдальні СЗШ № 11.

"За контактними дітьми та працівниками школи організований медичний нагляд. Епідрозслідування триває. Усім контактним запропоновано вакцинації від гепатиту А", - підсумували в СЕС.

Як відомо, у жовтні на вірусний гепатит А захворіли 4 малюків у дитсадку Дніпровського району.

Як відомо,гепатитА– хвороба печінки, яку викликаєвірус, що поширюється, в основному, при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини.

Хвороба тісно пов'язана із відсутністю безпечної води, неналежною санітарією і поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я.

Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей  не призводять до передачі вірусу.

Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ