На Поштовій площі засохли дерева, висаджені 2 місяці тому. ФОТО. Оновлено



Фото з facebook

Дерева, висаджені на Поштовій площі у серпні, уже всохли.

Про це у facebook написав представник Національного екологічного центру України – Олександр Соколенко.

"Класична картина. На типу відремонтованій Поштовій площі зеленбудівці насадили дерев, зокрема, західних туй та віргінських ялівців, і, як водиться, забули полити. Результат на фото нижче", - написав еколог.

Він відзначив, що подібні речі стаються у Києві не вперше.

"У "Київзеленбуду" це правило. Наприклад, під Євро-2012 відремонтований проспект Бажана засадили сотнями саджанців туї. Скільки туй росте там зараз? Відповідь – 0 штук. Та сама картина на всіх без винятку об'єктах, що відкривали останніх так років 10. Приклад – розв’язки біля мосту Патона, біля метро "Дніпро" та на перетині Столичного шосе та проспекту Науки. Хто пам’ятає, там теж висаджували туї та ялівці. Що там зараз?", - обурився Соколенко.

Він додав, що посадковий матеріал надходить "Київзеленбуду" у контейнерах, з непошкодженою кореневою системою. Тому єдина причина всихання цих дерев – відсутність догляду після посадки.

Еколог припустив, що зеленбудівці можуть знищувати дерева навмисно, щоб знову купувати і саджати нові.

"Ще й купуватимуть за завищеними цінами. Як це робиться зазвичай. Озеленення-справа прибуткова!", - підсумував Соколенко. 

Дерева, висаджені "Київзеленбудом" на Поштовій площі, всохли.Класична картина. На типу відремонтованій Поштовій площі з...

Posted by Oleksandr Sokolenko on 28 жовтня 2015 р.

Водночас директор КО "Київзеленбуд" Сергій Симонов запевнив "Українську правду. Київ", що комунальне об’єднання не саджало дерев на Поштовій.

"Жодних дерев на Поштовій площі "Київзеленбуд" не садив. Якщо я не помиляюсь, то підрядником реконструкції Поштової площі була компанія "Альтіс" - вона займалась усім, в тому числі висадженням дерев. Про інші розв’язки, які загадують екологи, я не готовий говорити, бо це було кілька років тому – задовго до мого призначення", - розповів Симонов. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ