Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/5630d3c72c88e/
Українська правда
Київ

Кличко обіцяє, що через 3 роки від Бортницької станції не смердітиме

28.10.2015  15:55


За три роки Дарницький район Києва позбудеться неприємного запаху, який ішов від Бортницкої станції аерації.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час огляду підготовчих робіт до реконструкції БСА, повідомляє прес-служба політика.

Кличко відзначив, що наразі розпочався перший етап підготовки до реалізації проекту реконструкції БСА спільно з японською стороною.

"Нам потрібен ще рік на узгодження документації та проведення підготовчих робіт. І протягом 3 років ми реалізуємо перший етап проекту. Мешканці навколишніх районів вже зможуть відчути відсутність викидів сірководню – того неприємного запаху, який сьогодні є у Дарницькому районі", – запевнив мер.

Кличко відзначив, що сьогодні на 5-му пусковому комплексі БСА відбувається прокладання тимчасових інженерних мереж, знесення та пересадка зелених насаджень, гідронамив території, нарощування дамб каскаду №5 на мулових полях №2 для складування мулу.

На 5-му пусковому комплексі БСА прокладають тимчасові мережі,  нарощують дамби каскаду №5 на мулових полях №2 для складування мулу 

Планується, що всі підготовчі роботи будуть завершені до кінця 2016 року.

Кличко також зазначив, що проблема утилізації відходів на Бортницькій станції аерації стоїть гостро, бо це питання екології і здоров'я киян.

 

За його словами, для вирішення цієї проблеми місто залучає різні проекти і компанії.

Зокрема, 28 жовтня на БСА запустили установку БМ-1, яка утилізує мул і виробляє на його основі альтернативне рідке паливо Біомазут.  

 28 жовтня на БСА запустили установку БМ-1, яка переробляє мул на альтернативне рідке паливо 

Фото з сайту kiev.klichko.org.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.