Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/562fb117652d2/
Українська правда
Київ

Міліція розслідує 60 справ щодо корупції у КМДА. 5 чиновників оголосили в розшук

27.10.2015  18:15


Фото dt.ua

Столичні правоохоронці розпочали 60 кримінальних проваджень за результатами фінансового аудиту діяльності Київської міської адміністрації. 10 службовцям повідомлено про підозру.

Про це повідомляє сайт прокуратури Києва.

"На даний час повідомлено про підозру 10 службовим особам, дії яких завдали збитків бюджету на суму понад 20 мільйонів гривень. До суду направлено обвинувальні акти стосовно 5 осіб, ще 5 – оголошені у розшук", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, прокуратура Деснянського району здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні відносно директора КП "Всеукраїнський парк пам’яті борців за незалежність України".

Йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст.191, ч. 1 ст. 239 та ч. 1 ст. 239-2 КК України (привласнення майна в особливо великих розмірах, псування земель матеріалами, шкідливими для довкілля та заволодіння ґрунтовим покривом земель водного фонду).

Збитки, завдані діями вказаного службовця, складають понад 5,5 мільйона гривень.

Крім того, прокуратура Святошинського району довела факт розтрати бюджетних коштів, виділених на проведення капремонту фасаду місцевої школи, на суму майже 900 тисяч гривень.

"Розслідування у кримінальних провадженнях цієї категорії триває та перебуває на постійному контролі столичної прокуратури", - підсумували у відомстві.

Як відомо, 16 вересня мер Києва Віталій Кличко заявив, що столична влада за результатами аудиту "передала правоохоронцям десятки кілограмів паперів" про порушення у КМДА. На їх основі порушили 65 кримінальних справ. Три з них передані до суду. 12 чиновникам було оголошено про підозру. 

Українська правда. Київ 

 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.