Міліція Києва розслідує 23 кримінальні провадження про підкуп виборців



Фото pravove-pole.info

Міністерство внутрішніх справ із початку передвиборної кампанії розпочало 64 кримінальні провадження, із них 23 – за фактом підкупу виборців.

Про це 26 жовтня заявив керівник столичної міліції Олександр Терещук, повідомляє сайт ГУ МВС у Києві.

"Усі провадження розслідуються слідчими підрозділами і обов’язково будуть передані до суду. Окрім того, складено 151 адміністративний протокол", - заявив головний міліонер.

Він відзначив, що від початку виборчого процесу у столичній міліції зареєстровано 1618 повідомлень про порушення виборчого законодавства, з них 986 звернень надійшло до 24 жовтня.

"У "день тиші" теж було неспокійно.  Робили все, аби агітаційних матеріалів не було. Але разом із тим зафіксували 126 порушень, їх намагалися оперативно усувати", - повідомив Терещук.

У день виборів до міліції надійшло 335 повідомлень про порушення. З них 31 – за фактом підкупу виборців (із них за сімома уже розпочато кримінальні провадження), 9 - пошкодження бюлетенів, 23 – фотографування бюлетенів, 6 – винос бюлетенів, 178 – агітація, по одному – крадіжка та хуліганство.

У Дніпровському зафіксували 47 порушень, Оболонському – 39, у Шевченківському – 38, Голосіївському – 35, Дарницькому – 34, Святошинському – 30, Деснянському – 28, Подільському – 23 і  Печерському – 18.

"Усі заяви від громадян зафіксовані, отриману інформацію відразу перевіряли. Правоохоронці за 3-10 хвилин прибували за викликом. Проаналізувавши повідомлення, можу констатувати: вибори у Києві відбулися цивілізовано і демократично, грубих порушень правопорядку не допущено", - підсумував Терещук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ