У Києві на дільницях зафіксували перші порушення



Фото oporaua.org

Станом на 10 ранку у Києві зафіксували перші порушення під час голосування на виборах.

Про це у facebook повідомив координатор Міського координаційного центру з вирішення питань щодо підготовки та проведення виборів у столиці Володимир Бондаренко.

"Фіксуємо перші порушення. ДВК №800020 (Голосіївський район, округ №10), ДВК №800812 (Святошинський район, округ №93) – факти фотографування виборчого бюлетеню", – написав він.

Фіксуємо перші порушення.ДВК №800020 (Голосіївський район, округ №10), ДВК №800812 (Святошинський район, округ №93) - факти фотографування вибрчого бюлетеню.

Posted by Владимир Бондаренко on 25 жовтня 2015 р.

Водночас спостерігачі Громадянської мережі "ОПОРА" зафіксували ще кілька поршень на дільницях.

Зокрема, на виборчій дільниці № 800772 (вул. Львівська, 6/3) голова комісії заявила, що не зможе видати копії протоколів про підрахунок голосів офіційним спостерігачам, оскільки комісія не має бланків та ксероксу.

"На ранковому засіданні ДВК № 800084 (Київська міська клінічна лікарня №10) з’явився новий член комісії. Як наслідок – чинні члени ДВК думали близько 20 хвилин чи має право він приймати присягу. Згодом новоприбулий член комісії все ж таки склав присягу, а голосування почалося вчасно", - повідомляє сайт "ОПОРИ".

На великій виборчій дільниці № 800147, яка знаходиться за адресою вул. Архітектора Вербицького, 14Г, замість 6 необхідних скриньок розмістили лише 4.

А в технічне приміщення ДВК № 800647 зайшла стороння особа до кімнати, де зберігається сейф.

"На представника ОПОРИ, який намагався попередити порушення, накинулись спостерігачі від інших організацій", - відзначили в "ОПОРІ".

Так само "ОПОРА" зафіксувала порушення на Київщині.

У селі Юрківка Ставищанського району зранку не допускали на дільницю спостерігачів, а в Богуславі на дільниці №320095 виборці голосували в помилкових бюлетенях.

"На цій виборчій дільниці комісія переплутала бюлетені зі списками кандидатів до міської ради в округах №6 і №7. Тому виборці голосували не за тих кандидатів, які балотуються на їхніх округах. Помилку з’ясували через годину від початку голосування", - відзначили в "ОПОРІ".

Водночас у міліції "Українській правді. Київ" повідомили, що станом на 9:41 жодних порушень не зафіксували.

"Порушень ще немає. Усе спокійно", - повідомили у відділі зв’язків з громадськістю.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ