"Київзеленбуд" відклав купівлю тюльпанів у постачальника "липових" каштанів



Фото pandorum.ne

Керівництво КО "Київзеленбуд" не підписуватиме угоду про закупівлю тюльпанів у ПП "Ед Марліс" на 2 мільйони гривень, доки не з’ясує, яку репутацію має компанія-постачальник.

Про це "Українській правді. Київ" заявив керівник зеленбуду Сергій Симонов.

"Тендер проведено, ця компанія мала найнижчу ціну. Тендерне законодавство не розуміє такого поняття як репутаційні ризики. Тобто ризики, що компанія може не виконати свої обов’язки, бо має сумнівну репутацію. Але зараз ми це питання призупиняє до повного його вивчення", - сказав Симонов.

Він пояснив, що він як керівник "Київзеленбуду", поки не реєструватиме договір і не перераховуватиме гроші.

"Я не продовжую роботу з цією компанією, поки не вивчу всі можливі ризики щодо можливого непостачання продукції чи неякісної продукції чи взагалі "липовості" цієї компанії. Я хочу поїхати на цю компанію, побачити продукцію, вивчити усі інші можливі фактори і з’ясувати, чи можна продовжувати реалізацію цього проекту чи це ризиковано. Якщо буде хоч найменший ризик – ми будемо відміняти цей тендер і проводити новий", - сказав Симонов.

Він додав, що буде створено комісію з представників "Київзеленбуду", яка у місячний термін розбереться з цим питанням.  

"Вивчення цього питання треба провести дуже швидко. Тюльпани ми закупили для виставки тюльпанів наступного року. Щоб вона відбулася, цибулини тюльпанів треба посадити у грунт восени – максимум до грудня", - сказав керівник комунального об’єднання.

Він додав, що у випадку, якщо доведеться проводити новий тендер і шукати нового постачальника, на що треба щонайменше 40 днів, то цибулини квітів шукатимуть в Україні.

"Тоді будемо шукати квіти у нас. Треба буде, щоб вони уже були закладені у грунт постачальником, а ми зможемо їх просто висадити на Співочому полі навесні", - підсумував Симонов.

Як повідомлялося раніше, КО "Київзеленбуд" за результатами тендеру уклало угоду з ПП "ЕдМарліс" на постачання цибулин тюльпанів на 2 мільйони гривень.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ